Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Ανεπίσημο ξεκίνημα ουσιαστικά της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη, έκανε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση του Κοντού με οπαδούς και στελέχη του έγινε στο γραφείο του και η δεύτερη το μεσημέρι του Σαββάτου σε καφενείο ορεινής περιοχής όπου είδε περίπου 40-50 στελέχη και φίλους του, καλώντας τους να στηρίξουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κύριος Κοντός αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα της ανεργίας και υποανάπτυξης στη περιοχή, τάχτηκε και πάλι υπέρ της καπνοκαλλιέργειας τύπου Βιρτζίνια αλλά και υπέρ της επιδότησης 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, κατηγορώντας αυτούς που εμφανίζουν ως επαίτες τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο Αλέκος Κοντός ζήτησε γενναίες αποφάσεις για τον επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο της Θράκης και κατέληξε με πρόσκληση στους πολίτες για έναν ανένδοτο που θα διώξει το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ και τον επικίνδυνο Γ. Παπανδρέου από την Εξουσία και θα δώσει δημοκρατία αλλά ελπίδα στο μέλλον της πατρίδας μας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου, πέρα από την σταθερή και καθαρή της θέση για την προσέλκυση και εκτέλεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δεν αναμίχθηκε ποτέ σε θέματα που αφορούν προκηρύξεις και Δημόσιους Διαγωνισμούς, αυτών. Όπως είναι γνωστό, οι επιτροπές των διαγωνισμών, είτε αξιολόγησης, είτε ενστάσεων, αποτελούνται από μόνιμους Υπαλλήλους του ΕΒΕ, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, στα πλαίσια της νόμιμης, εύρυθμης και σωστής λειτουργίας του Επιμελητηρίου.
Κατά συνέπεια, η Διοίκηση κατόπιν του ελέγχου που οφείλει πάντα να διενεργεί για την ορθή τήρηση των διαδικασιών, δεν μεροληπτεί ούτε προς όφελος, αλλά ούτε και εις βάρος κανενός διαγωνιζομένου, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να πράττει ο κ. Αθανασιάδης, αλλά, προσκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο, με απόλυτη διαφάνεια, να επικυρώσει ή όχι τα όσα προσυπογράφει ο κάθε υπάλληλος ή η κάθε επιτροπή.

ΕΜΠΡΟΣ
Με τον αέρα της αισιοδοξίας και της πεποίθησης ότι ο πολιτικός λόγος και οι προγραμματικές θέσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ολοένα θα βρουν μεγαλύτερο έδαφος σε μια στιγμή που ο δικομματισμός καταρρέει, η πρόεδρος του κόμματος κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε το ντεμπούτο της προεκλογικής την εκστρατείας, στην Θράκη, «οργώνοντάς» την απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην Ξάνθη έφτασε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και πρώτος σταθμός της περιοδείας της ήταν ο δήμος Μύκης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Τσουκάλ Μουσταφά καθώς και άλλα στελέχη της μειονότητας. Η κίνηση αυτή πέραν του σημειολογικού, έφερε και πολιτικό περιεχόμενο καθώς η κα Μπακογιάννη, επεχείρησε μια αποτίμηση της αποδοχής και της διεισδυτικότητας που μπορεί να έχει στην μειονότητα, σχέση που «καλλιέργησε» ως υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι διόλου ασύνδετο το γεγονός ότι καθ’ όλη την παραμονής της συνοδευόταν από τον π. βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στο «Ελισσώ» υπήρχε ισχυρή παρουσία της μειονότητας, τόσο σε επίπεδο παραγόντων όσο και του Τύπου. Η ίδια δήλωσε ότι έχει μια σχέση ειλικρίνειας με την μειονότητα αφήνοντας να διαφανεί ότι βολιδοσκοπείται υποψήφιος του κόμματός της από τον μειονοτικό χώρο.

ΑΓΩΝΑΣ
Η ΠΟΜΙΔΑ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της στην Ξάνθη, νομικό κ. Ασπασία Βορίδου Γαργάλα, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων στη χώρα μας. Η κ. Γαργάλα είναι πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ξάνθης και βρίσκεται σε στενή επαφή με το δευτεροβάθμιο στην Αθήνα, προκειμένου να προστατευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ακινήτων, διευκρινίζοντας ότι μέλη μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ακινήτου ανεξαρτήτου επιφανείας . Η κ. Α. Γαργάλα και η συνάδελφός της κ.

Σχετικά Άρθρα