Γενική

Έβγαλαν σε δημοπρασία ακίνητα του Δήμου χωρίς να κάνουν Δημοσιεύσεις!!!

Αποτέλεσμα: Εμφανίσθηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος!!!

Του το είχε γράψει η εφημερίδα μας, του Δημάρχου Ξάνθης, ότι τώρα που θα απουσιάζει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου θα δουν πράματα και θάματα τα ματάκια μας και δεν έπεσε έξω. Ήδη χθες και παρά τις προειδοποιήσεις της εφημερίδα μας και τις έγγραφες ενστάσεις που καταθέσαμε, η οικονομική επιτροπή της οποία πρόεδρος είναι ο κ. Δημήτρης Μπένης προχώρησε στην Δημοπράτηση πέντε ακινήτων του Δήμου Ξάνθης, παραβλέποντας την υποχρέωση Δημοσίευσης των Περιληπτικών Διακηρύξεων στον τοπικό Τύπο. Η υποχρέωσα αυτή απορρέει από τον νόμο 3548/ ΦΕΚ 68 / 20 Μαρτίου 2007 περί καταχωρίσεων των φορέων του Δημοσίου στον Τοπικό Τύπο.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπένης, ζήτησε την συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίες η οποία γνωμοδότησε ότι με βάση τη νομοθεσία του 1981- και όχι αυτή την ποιο πρόσφατη του 2007!!!- η υποχρέωση του Δήμου για τους διαγωνισμούς των ακινήτων, εξαντλείται στην τοιχοκόλλησή τους και την ανάρτηση στο διαδίκτυο, όπως έπραξε ο Δήμος που τα ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την ιστοσελίδα του Δήμου.
Από την πλευρά του ο εκδότης μας Σταύρος Καρυπίδης που παρέστη στην συνεδρίαση και πήρε το λόγο ανέφερε ότι με βάση το αρ. 3 του Ν. 3548/2007- που επικαλέστηκε και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου- η δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και πέραν κάθε άλλης ενέργειας του Δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ξάνθης, επέλεξε να δημοσιεύσει μία μόνο από τις 6 δημοπρασίες που επρόκειτο να γίνουν, χωρίς να δικαιολογείται ο διαχωρισμός!!! Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, μετά και από σχετική ερώτηση του Χρήστου Πούλιου ανέφερε ότι η συνήθης πρακτική είναι να δημοσιεύονται μόνο τα σημαντικά ακίνητα!!!!
Η εφημερίδα μας ζήτησε να καταγραφεί η ένταση του εκδότη μας για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Μπένη μέχρι που κατατέθηκε γραπτός. Αποτέλεσμα της λειτουργίας του Δήμου και της μη δημοσίευσης των Διακηρύξεων στον τοπικό τύπο ήταν στις πέντε Δημοπρασίες που ακολούθησαν να υπάρχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την διαφάνεια που επικρατεί στον Δήμο Ξάνθης αλλά και τα κέρδη που θα αποκόμιζε αν στους πλειστηριασμούς συμμετείχαν περισσότεροι του ΕΝΟΣ ενδιαφερόμενοι.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης που είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου του οφείλει να απαντήσει δημόσια και να δικαιολογήσει αυτήν την «παρέκκλιση» των υπηρεσιών του!!! (Αναμένουμε…).

Σχετικά Άρθρα