Γενική

Λάσπη… (η)

Αχ!!! Τι έχουμε κάνει σαν λαός και καταντήσαμε να έχουμε αυτούς του πολιτικούς δεν μπορώ να το καταλάβω φίλε Ξανθιώτη. Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πάντως από σήμερα το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου που ανακοινώθηκε το τελικό ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους θα αρχίσουμε να ζούμε σε μια άλλη χώρα. Σε μια άλλη Ελλάδα που μας υποσχέθηκε αυτός ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου!!!
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα δε θα πρόκειται για μια χρονική μετάθεση του χρέους μας όπως προέβλεπε η απόφαση της 21 ης Ιουλίου. Αποφασίσθηκε η διαγραφή χρέους. Αυτό σε απλά οικονομικά σημαίνει… εσωτερική υποτίμηση. Ότι έχουμε -τόσο εμείς οι ιδιώτες όσο και το κράτος ως περιουσιακό στοιχείο χάνει τουλάχιστον την μισή του αξία!
Οι επιπτώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και συνολικά στην αγορά θα είναι καταλυτικές. Σήμερα θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα κρατικοποιηθούν -μερικώς τουλάχιστον- κάποιες τράπεζες. Η αγορά της Ξάνθης θα στεγνώσει αφού μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επίπονη διαδικασία θα «παγώσουν» όλες οι χρηματοδοτήσεις. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα βρεθούν με επιπλέον απώλειες περίπου 12 δις αφού τα ομόλογα που κατέχουν έχουν αξία περίπου 24 δις. Για να συνεχίσουν να δίνουν συντάξεις, στην γιαγιάκα από το Σέλερο θα πρέπει να ενισχυθούν από το κράτος άρα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα πληρώσει ο επαγγελματίας και ο Δημόσιος Υπάλληλος.
Επειδή αποτύχαμε σαν χώρα να διαχειριστούμε τα δημοσιονομικά μας θα εγκατασταθεί μόνιμη επιτροπεία κοινοτικών αξιωματούχων που θα πρέπει να εγκρίνει τα πάντα από εδώ και πέρα!!! Και βέβαια μετά από όλα αυτά όπως είναι επόμενο η κυβέρνηση του ΠαΣΟΚ δε θα μπορεί να σταθεί, οι πολίτες θα κινάγανε τους πολικούς όπου σταθούν και όπου βρεθούν και άρα θα πρέπει να γίνουν και εκλογές, γιατί ότι κι αν λέμε άλλη θεσμική διέξοδος δεν υπάρχει.
Ευτυχώς επτωχεύσαμεν αναφωνεί το ΠαΣΟΚ που το βλέπω στις εκλογές με μονοψήφιο νούμερο.
Κουράγιο αδέλφια…

Σχετικά Άρθρα