Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Απογοήτευση και πάλι απογοήτευση από την επιστολή απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη για την «αλχημεία» που επιχειρεί στο ΕΒΕ Ξάνθης με τις αλλαγές των εδρών στα τρία τμήματα, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα….
Για….παλαιοκομματισμούς μίλησε και πάλι ο Σωκράτης (αυτή τη πιπίλα χρησιμοποιεί κατά πάγια τακτική….), ωστόσο οι δικές του πρακτικές στο συγκεκριμένο θέμα, είναι παλαιοκομματικές και μας γυρίζουν τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω….
-Διότι και Υπουργός να είσαι, οφείλεις να σέβεσαι τις εισηγήσεις των διοικήσεων κι όχι να λειτουργείς ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντα τους ενός και μοναδικούς…»εκλεκτού» σου! Στη προκειμένη περίπτωση, του κυρίου Γιάννη Αθανασιάδη…

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Προφανώς η ρύθμιση αυτή, που επαναλαμβάνω αφορά το σύνολο της χώρας και την εθνική στρατηγική, στη Ξάνθη χάλασε τους σχεδιασμούς κάποιων προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες τους, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες, ταυτίζοντας την πορεία τους με οσμή σκανδάλων, αδιαφανή λειτουργία και πλήρη απραξία επί της ουσίας. Η χώρα αλλάζει, η κοινωνία αλλάζει και εγώ ειδικότερα με τη θεσμική μου αρμοδιότητα οφείλω να επιτελώ την αποστολή μου σ’ αυτό το πλαίσιο και όχι να λειτουργώ ως τοπικός δημοσιοσχετίστας κομματάρχης όπως είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα όλα τα κομμάτια του παλαιοκομματικού συστήματος.
(Από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη για τις αλλαγές εδρών στα τμήματα του ΕΒΕ Ξάνθης).
-Κάντα πιο λιανά Σωκράτη μας, γιατί αυτά τα περί οσμής σκανδάλων τα ξανάδαμε…..Το σκάνδαλο αναζητούμε και τις…δεκαετίες

ΕΜΠΡΟΣ
«Το μαχαίρι στο λαιμό» βάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, οι οποίοι ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησαν να εκδίδονται με το νέο «φέσι» επί της ακίνητης περιουσίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, με απόφασή του δίνει προθεσμία 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού στους φορολογούμενους για την πληρωμή μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος, του ενιαίου τέλους ακινήτων. Συγκεκριμένα, δίνεται αρχικά προθεσμία 20 ημερών για την εξόφληση του λογαριασμού και στη συνέχεια αποστέλλεται ειδοποίηση με χρονικό περιθώριο άλλων 20 ημερών. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη το συνεργείο της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και ο πολίτης οφείλει και τα έξοδα επανασύνδεσης, αλλά το κυριότερο το χρέος του μεταφέρεται στην Εφορία.

ΑΓΩΝΑΣ
Αυτή είναι με μια λέξη η κυβερνητική και πολιτική Ελλάδα της τρόικας, των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Πάγκαλου και των περί αυτών. Σ΄ αυτή τη διάγνωση φθάσαμε με το φίλο μου τον Χρήστο Κηπουρό, σχετικά με την πολιτική ανθρωπολογία που χαρακτηρίζει αυτούς τους κάποτε δημοκράτες, μετέπειτα κρατιστές, καριερίστες, αμοραλιστές, που με τα αλλεπάλληλα ΝΑΙ τους κατέληξαν Οργουέλληνες, μετά των ανθρώπων των Μέσων.

Σχετικά Άρθρα