Γενική

Το κείμενο των 3 Υπουργών με άλλα λόγια


Ζητείται Ελπίς για τα Ελληνόπουλα… για τα παιδιά μας!

Πολύς ντόρος έγινε για το κείμενο που προσυπέγραψαν 3 κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει «χωρίς καμία καθυστέρηση» να σπάσει τα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να «δώσουν ενωμένοι» τις μάχες. «Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε». Σε μια επίδειξη θράσους και υποκρισίας υπέγραψαν ένα κείμενο για το μέλλον της Ελλάδας κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα εκτός φυσικά από τους εαυτούς τους! Ζώντας σε ένα φανταστικό προσωπικό τους χώρο ονειρεύονται το μέλλον τους σε μια Ελλάδα που πεθαίνει. Σαν ηθοποιοί που παίζουν ένα φανταστικό έργο καλούν 1.000.000 ανέργους και σε λίγο 2.000.000 τουλάχιστον να παλέψουν ! για την αλλαγή της χώρας! Τους φταίνε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, οι συντεχνίες, οι συνδικαλιστές, οι ΈΛΛΗΝΕΣ αλλά αυτοί σαν νέοι Μπουρλοτιέρηδες θα σώσουν την χώρα! Και ίσως οι 2 άνδρες να μην έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας ζώντας μια ζωή βολεμένοι σε πολιτικούς θώκους και καταλαμβάνοντας χρυσοπληρωμένες θέσεις με μηνιαίες αποδοχές που θα ζούσαν έναν ολόκληρο χρόνο 4μελείς και 5μελείς οικογένειες. Χαμένοι μέσα στα χειροκροτήματα και τις δουλικές εκφράσεις των κομματόσκυλων που τους περιτριγυρίζουν πολεμάνε με νύχια και δόντια να παραμείνουν στην εξουσία. Αλλά η τρίτη της παρέας είναι γυναίκα και μητέρα. Τουλάχιστον έπρεπε να δείχνει μια μεγαλύτερη ανθρωπιά μια που θεωρούμε δεδομένο ότι μια μητέρα θα έδινε και την ζωή της για τα παιδιά της. Περίμενε ο κόσμος τουλάχιστον να βγει από μέσα της το μητρικό ένστικτο για την κατάντια των παιδιών. Όχι των δικών της παιδιών αλλά για τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, των εξαθλιωμένων. Και στην κορύφωση της υποκρισίας πρόλαβε και έβγαλε αυτή η μητέρα ένα δελτίο τύπου και τις τριτοκοσμικές εικόνες που διαδραματίζονται στα σχολεία με μια αγαπημένη έκφραση όλων των πολιτικών δοσίλογων. Αυτά είναι ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ! Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο του!
Εν τω μεταξύ όλο και περισσότεροι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων αλλά και σύλλογοι Καθηγητών και δασκάλων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Πολλά παιδιά δεν έχουν λεφτά ούτε για κουλούρι. Στις υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα. Στην Ελλάδα του 2011 ο υποσιτισμός αποτελεί πλέον το «δηλητήριο» μαθητών που χωρίς λεφτά για φαγητό οδηγούνται όπως όπως στις τάξεις προκειμένου «να καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες». «Πολλά παιδιά τρώνε ένα μόνο γεύμα την ημέρα. Αυτό είναι κάτι που αναφέρεται εδώ και καιρό στις ανακοινώσεις τους. Είναι βαρβαρότητα να πεινούν παιδιά στον αιώνα μας» δηλώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Διονυσία Αθανασοπούλου, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Οι περιγραφές δασκάλων της Αθήνας είναι συγκλονιστικές: «Μέσα στην τάξη κάποια μας λένε ότι ζαλίζονται, άλλα νυστάζουν και σε άλλα πονάει η κοιλιά τους επειδή υποσιτίζονται. Από περηφάνια δεν μας το λένε. Εμείς όμως γνωρίζουμε…» λέει η Ιρις Αδαμοπούλου, καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Κερατσινίου. Κάποια δεν έχουν λεφτά ούτε για κουλούρι. «Παιδιά έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Δεν έχουν ούτε μισό ευρώ για ελάχιστο κολατσιό. Είναι κάτι αναμενόμενο, γιατί στις εγγραφές του Σεπτεμβρίου πολλοί γονείς ήταν άνεργοι. Και τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί. Παλιά πήγαιναν 2-3 φορές την ημέρα στο κυλικείο. Τώρα δεν πάνε καθόλου» τονίζει ο Νεκτάριος Κορδής, γενικός γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί καθηγητές «γνωρίζοντας ότι κάποιο παιδάκι έχει ανάγκη δίνουν λεφτά στο κυλικείο και πληρώνουν το φαγητό του. Οι καθηγητές βοηθούν πάρα πολύ με τα ελάχιστα λεφτά που παίρνουν».
Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της Ιστορίας της. Και το κακό είναι ότι ο εχθρός βρίσκεται ανάμεσα μας. Και παρουσιάζεται με την μορφή του Εθνοσωτήρα φωνάζοντας πως θα μας σώσει! Ίσως είμαστε η μοναδική χώρα στον Κόσμο που δεν τιμωρούμε τους Πολιτικούς Εθνοσωτήρες ακόμη και όταν αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του Έθνους. Αυτή είναι η μοίρα μας!
Υ.Γ. Προχθές παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας. Έφθασε μόνο ένα δημοσίευμα που αναφερόταν στην πρόσκληση που έκανε σε φίλο του επιχειρηματία να ταξιδέψουν μαζί στο εξωτερικό. Θεωρήθηκε απλά ( χωρίς άλλη απόδειξη ) ότι αυτό ήταν ανεπίτρεπτο και δεν δικαιολογούσε πλέον την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και της Κυβέρνησης. ( δεν υπήρχαν αποδείξεις ούτε στοιχεία ότι έκανε κάτι μεμπτό ) Και όμως θεωρήθηκε ότι είχε την δυνατότητα να προσφέρει υπόγεια « δουλειές » στον φίλο του επιχειρηματία! Στην Ελλάδα αντίθετα οι πολιτικοί ακόμη και όταν παραδέχονται ότι λαδώθηκαν επίσημα μένουν ατιμώρητοι.

Καλημέρα Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα