Γενική

«Μην τυχόν κλείσει η ΣΕΚΑΠ, μετά δεν γλυτώνει κανείς»


Αλέκος Κοντός για προς κυβέρνηση

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Άμεση ήταν η παρέμβαση του πρώην υπουργού και Βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού στο χθεσινό μας πρωτοσέλιδο σχετικά με τον σχεδιασμό της ΑΤΕ και της κυβέρνησης να κλείσει την ΣΕΚΑΠ και στην συνέχεια να την πουλήσει σε επενδυτή. Αυτό θα ήταν καταστροφικό και για την εταιρία και για την τοπική κοινωνία και ο Ξανθιώτης βουλευτής ανέλυσε την άποψή του αυτή, κατά την χθεσινή πρωινή εκπομπή του 3 ου προγράμματος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Γκορόγια.
Ο κύριος Κοντός είπε: «Αυτό που συμβαίνει με την ΣΕΚΑΠ είναι όχι μόνο απαράδεκτο είναι εγκληματικό, έχουμε μια κυβέρνηση που οδήγησε την εταιρία σε πρωτοφανή οικονομικά αδιέξοδα με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις όσον αφορά την φορολογία όσο αφορά την μείωση του φόρου καταβολής των εγγυήσεων, η οποία έρχεται τώρα και για ένα μήνα δεν στηρίζει την εταιρία και την αφήνει στον «αέρα». Είμαστε αυτήν την ώρα στον «αέρα» η εταιρία δεν μπορεί να λειτουργήσει, το τελωνείο έρχεται και προχωρεί σε κατάπτωση εγγυητικών επιστολών και αυτό είναι εγκληματικό και δεν υπάρχει κάποιος να πάρει μια απόφαση.
Τα υπουργεία τελούν υπό κατάληψη οι υπουργοί αδιαφορούν οι τοπικοί παράγοντες του ΠαΣΟΚ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά ή σφυρίζουν κλέφτικα και συμβαίνει κάτι που είναι τρελό. Η ΣΕΚΑΠ είναι ένα μήνα πριν την ιδιωτικοποίησή της, υπάρχει ενδιαφέρον και δεν στηρίζεται αυτή η προσπάθεια. Η τράπεζα τι κάνει το υπουργείο τι κάνει; Αντί να ενισχυθεί η εταιρία με ελάχιστα χρήματα σήμερα, θα χάσει ότι είναι να πάρει και είναι φυσιολογικό ότι θα πάμε στα δικαστήρια. Αυτοί που έχουν ευθύνες αν δεν ολοκληρωθεί τελικά η διαδικασία κανονικά, θα την πληρώσουν. Είναι βέβαιο!!!
Εκτός και αν θέλουν να απαξιωθεί εντελώς η εταιρία και κάποιον που έχουν στο μυαλό τους να την πάρει δωρεάν την ΣΕΚΑΠ. Εάν κλείσει το εργοστάσιο δεν μπορεί να πουληθεί σε κανέναν σοβαρό αγοραστή. Εάν κλείσει το εργοστάσιο θα το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί…Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι άμεσα σήμερα να δοθεί λύση ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαβεβαιώσεις από πλευράς τράπεζας από κυβερνητικές πλευρές ότι δίνεται λύση αλλά λύση δεν έχει δοθεί. Λέω λοιπόν ότι τώρα θα πρέπει να δώσουν λύση διαφορετικά θα λογοδοτήσουν και το λέω κατηγορηματικά, διότι μην τυχόν κλείσει η εταιρία, μετά δεν γλυτώνει κανείς, Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει άνθρωπος να δώσει μια λύση.
Κάθε μέρα έρχονται στην βουλή καταιγισμός τροπολογιών για χίλια δυο πράγματα και τα νομικά προβλήματα λύνονται με τροπολογίες. Αν θα έρθει η κυβέρνηση να πει ότι θέλω να σώσω την ΣΕΚΑΠ και θα φέρω κεφάλαια πάνω στην Θράκη με την πώλησή της ποιος βουλευτής θα πει όχι;
Είναι θέμα καθαρά κυβερνητικό πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές να πάνε τώρα στο υπουργείο Οικονομιών και να δώσουν λύση. Περιθώρια δεν υπάρχουν την άλλη εβδομάδα έρχονται οι αγοραστές στην Ξάνθη πρέπει να δουν εν λειτουργία την εταιρία και πρέπει να υπάρχουν τσιγάρα στην αγορά. Επίσης η μόνη εταιρία που σε αυτήν την δύσκολη ώρα στηρίζει την ΣΕΚΑΠ είναι η ΣΕΚΕ που συνεχίζει να φορτώνει καπνά χωρίς να εισπράττει την αξία τους. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι αν μείνει από πρώτη ύλη η ΣΕΚΑΠ, αντιλαμβάνεστε ότι τότε θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν θα υπάρχει επιστροφή!!!
Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους, για τους εργαζόμενους και τους βουλευτές την κοινωνία για να έχουμε ένα αίσιο τέλος σε ένα πολύ μεγάλο θέμα που αφορά όλους μας. Επαναλαμβάνω ότι όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους».

Σχετικά Άρθρα