Γενική

Σβήνουν τα χωριά της Ξάνθης μετά το νέο «χαράτσι»


Διακοπές ρεύματος στα πατρικά σπίτια!
Άλλο ένα ράπισμα για την ακριτική Θράκη αλλά και για την Ξάνθη μας, αποτελεί το νέο «χαράτσι» της κυβέρνησης που έρχεται με τον λογαριασμό του ρεύματος. Έτσι τα χωριά μας και τα πατρικά σπίτια των περισσοτέρων είναι καταδικασμένα στην αφάνεια και στην ερήμωση. Και αυτό το ράπισμα για την ύπαιθρο της Ξάνθης και τους κατοίκους της έρχεται μετά την αποξήλωση υπηρεσιών που ήταν απαραίτητες στη διαβίωσή τους, όπως Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, Στρατιωτικές Μονάδες, Αστυνομικά Τμήματα, απαραίτητα για την ασφάλειά τους.
Αφού λοιπόν το ΠαΣΟΚ και η Τρόικα με όλο αυτό το ξεγύμνωμα ανάγκασαν τους κατοίκους της Ξάνθης να πάρουν τα μάτια τους, να μεταναστεύσουν, να εγκαταλείψουν τις πατρικές τους εστίες, να βάλουν λουκέτα στα σπίτια τους και τα νοικοκυριά τους που με κόπους και θυσίες είχαν στήσει, αφού ούτε καν σχολείο δεν τους άφησαν να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα, ήρθε η ώρα τώρα να τους στερήσουν και το πατρικό σπίτι. Η αφαίμαξη συνεχίζεται κανονικά και χωρίς αντιδράσεις.
Με την φορολογία, με το χαράτσι της ΔΕΗ που τώρα έρχεται να εισπράξει, χωρίς αιδώ και τσίπα, υποχρεώνοντας τους Ξανθιώτες να πληρώσουν τρακοσάρια και τετρακοσαριά γι αυτά τα έρημα, τα εγκαταλελειμμένα και μισογκρεμισμένα σπίτια, τα οποία πασχίζουν με νύχια και με δόντια να τα κρατήσουν όρθια από σεβασμό και αγάπη. Στα Άβδηρα, στην Βελόνη, στο Καρυόφυτο, στην Πασχαλιά. Έλεος πια! Ας πάρει ο Σωκράτης Ξυνίδης τους εκπροσώπους των εταίρων μας κι ας τους ξεναγήσει στην Ξανθιώτικη ύπαιθρο να τους δείξει την κατάντια των χωριών μας για την οποία είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι οι εκάστοτε από πολύ παλιά κυβερνώντες της χώρας μας. Να κάνουν τη σύγκριση αυτοί οι κύριοι με τα δικά τους χωριά, να δουν τις ομοιότητες και τις διαφορές κι ύστερα να στείλουν τα φιρμάνια.
Εκτός από τις συντάξεις πείνας του Ο.Γ.Α. και καμιά ξεχασμένη αγροτική επιδότηση στα χωριά μας, δεν μπαίνει δεκάρα. Ο πληθυσμός ελάχιστος και απόμαχος. Αδύνατον να καλλιεργήσει τη γη και να παράγει. Πού να βρεθεί το περίσσευμα κ. Υπουργέ να πληρώσει ο απένταρος το τριακοσάρι; Και οι λιγοστοί επαγγελματίες ο καφετζής και ο μπακάλης ανοίγουν το μαγαζί τους και σε λίγο το κλείνουν, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος να μπει μέσα.
Δυστυχώς κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι του ΠαΣΟΚ είστε όλοι σας μακριά νυχτωμένοι. Και βολεμένοι… Η απόσταση δυστυχώς από τον ουρανό στον οποίο πετάνε τα μυαλά σας μέχρι την Θρακική γη που ζούνε οι παππούδες μας είναι πολύ μεγάλη, τεράστια. Περιοδεύστε και λίγο στις λαϊκές συνοικίες να δείτε την πραγματικότητα. Πώς ζουν οι πολλοί; Α! και ξέχασα να πω ότι θα πρέπει να περιοδεύσετε μεταμφιεσμένοι, ή με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης γιατί αν κατεβείτε αυτοί που είστε, σίγουρα τα γιαουρτώματα δεν θα τα γλιτώσετε!!!

Σχετικά Άρθρα