Γενική

Όλοι στην παραλία νότια της Λιμνοθάλασσας Πτελέας μετά το χωριό Γλυφάδα.


Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών , τοπικών φορέων και οργανώσεων. Στην περιοχή μας συνδιοργανωτές είναι ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και η Οικολογική ομάδα Ροδόπης.
Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί μας την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 10:30 έως 14:00 στην παραλία νότια της Λιμνοθάλασσας Πτελέας μετά το χωριό Γλυφάδα. Η παρατήρηση πουλιών και τα περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας. «Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ. 25410-96646 του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας– Ισμαρίδας 10:00- 14:00 και στην ιστοσελίδα: www.epamath.gr (Επικοινωνία).

Σχετικά Άρθρα