Γενική

Πρόβλημα νομιμότητας για τον ΧΥΤΑ Ξάνθης

Έκτακτη εισφορά στον Σύνδεσμο Απορριμμάτων Ξάνθης ο οποίος διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ της περιοχής προσπάθησε να περάσει ο Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η επιχορήγηση ήταν περίπου 80.000 ευρώ αλλά το τελικό ποσό έπεσε τελικά στα 40 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα πυρόσβεσης και η νέα μεμβράνη λειτουργίας για τον παλιό ΧΥΤΑ Ξάνθης.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε φανερό ότι ο ΧΥΤΑ της Ξάνθης δεν έχει την νομιμοποίηση που χρειάζεται σήμερα για να υποδεχθεί τα σκουπίδια της Ξάνθης.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι έπρεπε μέχρι σήμερα να έχουν ξεκινήσει εργασίες από τον Σύνδεσμο για δημιουργία νέας χαβούζα αλλά υπάρχει μέχρι σήμερα μεγάλη καθυστέρηση. Έτσι τα σκουπίδια έγιναν βουνό, ενώ από την φωτιά κάηκε η μεμβράνη που προστάτευε τον υδροφόρο ορίζοντα από τις εκχυμώσεις.
(Μήπως να έκανε καμιά βόλτα προς τα εκεί και ο Εισαγγελέας για να διαπιστώσει την κατάσταση του ΧΥΤΑ σήμερα;).
Το τσιγάρο πήγαινε και πάλι σύννεφο μέσα και έξω από το ΔΣ!!!!
Αυτό δεν είναι συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου κύριοι, είναι καφενές Τούρκικος από κάθε έννοια.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ποιότητα της συζήτησης μεταξύ των συμβούλων αλλά στον «τεκέ» που δημιουργείται κάθε φορά από τα τσιγάρα και το «πάφα πούφα».
Παρά τις απαγορεύσεις καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αδιαφορούν για την εφαρμογή τους. (Γιατί τόση ελαστικότητα;).

Σχετικά Άρθρα