Γενική

Η ΥΦΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Υπολογίζεται ότι, έχουν κλείσει 200.000 μαγαζιά από την αρχή του χρόνου
Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Υπολογίζεται ότι, έχουν κλείσει 200.000 μαγαζιά από την αρχή του χρόνου. Οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν χάσει το 30% από τα εισοδήματα τους το έτος που διανύουμε.
Στην παρούσα συγκυρία κρίσιμης καμπής για την Ελληνική Οικονομία, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός οικονομικών της Ελλάδος εξήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας, όμοια με την προηγούμενη συνταγή λιτότητας. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ- ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ. Με αποτέλεσμα η κοινωνία να αντιδράσει με μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ο ίδιος αρμόδιος Υπουργός ανέφερε ότι: Η ΥΦΕΣΗ θα σημειώσει ρεκόρ αυτή τη χρονιά, η οποία κινείται σε ποσοστό άνω του 7%. Σε δυο χρόνια χάθηκαν οκτώ χιλιάδες θέσεις εργασίας, και κάθε μέρα 500 εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους.
Εάν και το 2012 Η ΥΦΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ τότε το χρέος ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ αλλά και οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους, και σε ποσοστό ακόμη 50% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ.
Κατά τη γνώμη μας: Πρέπει να θεσμοθετηθεί., Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΩΣΤΕ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Οι ισχυρισμοί κυβερνήσεων ακόμη και μεγάλων κρατών ότι: ΘΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ-ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ διότι γνωστό είναι ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. Ότι, ΟΥΔΕΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΘΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ.
Τράπεζες και Τραπεζίτες, διαθέτουν τέτοια οικονομική δύναμη, που τους επιτρέπει ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ « ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
Στο ίδιο πολιτικό «ΚΑΔΡΟ» με τη Γερμανία, συντάσσονται και τα κράτη του βορρά Φιλανδία-Σλοβακία-Ολλανδία. που ζητούν εγγυήσεις για την χορήγηση της 6 ης δόσης του δανείου από την Τρόικα προς την Ελλάδα. Ύστερα, από την ξαφνική αναχώρηση την Παρασκευή 2/9 του κλιμακίου της Τρόικα από την Αθήνα, διότι δεν εφαρμόσαμε τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο, τα φοροεισπρακτικά μέτρα που μας είχαν υποδείξει. Αν «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ» και εταίροι μας δείξουν ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Εμείς, θα πρέπει, ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, και να επανέλθουμε ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο: ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ.
Τις μέρες αυτές που υπάρχει Ο ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ, στον Γεωπολιτικό χώρο ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ διαδραματίζονται κοσμογονικά γεγονότα, με επίκεντρο τις Ανεξάρτητες Οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) της Νοτιανατολικής Μεσογείου, που ανήκουν στη Κύπρο την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ασθμαίνουσα, “όπως πάντα, εμφανίζεται και η Τουρκία, η οποία διεκδικεί κάποιο μερίδιο της ΠΙΤΑΣ. Η Αμερικάνικη εταιρεία ΝΟΒΕΕ Αμερικάνικων συμφερόντων, η οποία συνεργάζεται με Κύπρο και Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι: Το 2016 θα μπορεί να διαθέτει ΑΕΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, από το μεγαλύτερο κοίτασμα ΛΕΒΙΑΘΑΝ, το οποίο περιέχει και κοιτάσματα πετρελαίου.
Αυτές τις ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ η Ελλάδα, για τις παρακολουθήσει, πρέπει να επιδείξει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Ώστε, να υπολογίζεται σαν ισότιμο εταιρικό μέλος και όχι σαν ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΙΡΗΣ.

Σχετικά Άρθρα