Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγάτρικής της στις ΗΠΑ, Thrace Linq Inc., ύψους 5,6 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ.
Επισημαίνεται ότι η θυγατρική εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας τεχνικών υφασμάτων.
Το παραπάνω γεγονός σίγουρα είναι από τα σημαντικά για την Ξάνθη και τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν μείνει εδώ και πληρώνουν κανονικά το προσωπικό τους, κάνοντας προσλήψεις παρά απολύσεις….
Ευτυχώς που έχουμε και τέτοιες επιχειρήσεις στο Νομό μας… Ευτυχώς…

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στη πόλη μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης δεν κινδύνεψε ούτε από αυγά, ούτε και από γιαούρτια…..αφού για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, δεν εμφανίστηκε πουθενά!!!
Τουλάχιστον κανείς από την «Αδέσμευτη», διότι ρώτησα και στενούς συνεργάτης μου, δεν τον είδε πουθενά….
…..
*Ωστόσο όπως διάβασα στα γειτονικά έντυπα της Καβάλας, ο κ. Ξυνίδης εμφανίστηκε εκεί στα πλαίσια ελληνοβουλγαρικού φόρουμ που διοργανώθηκε στη διπλανή πόλη και απευθυνόμενος προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναφέρθηκε στο τέλος της επιδοτούμενης επιχειρηματικότητας με σοβαρές αιχμές κατά των επιχειρηματιών της περιοχή μας!!!

ΕΜΠΡΟΣ
Τη μορφή απειλής για το οικογενειακό εισόδημα έχει πάρει η δαπάνη που θα απαιτηθεί για τη θέρμανση το φετινό χειμώνα, αν και ακόμη δεν έχει εμφανίσει τις φετινές του… διαθέσεις. Ο κίνδυνος να εξομοιωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, αλλά και το ήδη εκτιμώμενο ποσό που υπολογίζει να καταβάλει κάθε οικογένεια για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο, σε συνδυασμό με τις περσινές δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στις πολυκατοικίες που σε μεγάλο βαθμό αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο λόγω της αδυναμία ορισμένων ενοίκων να ανταποκριθούν στις ανάγκες της προμήθειας καυσίμων, έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στην αναζήτηση πιο οικονομικών μέσων, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέρμανση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

ΑΓΩΝΑΣ
Αγανακτισμένοι και πλήρως απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Σέλινου από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους από σωρεία προβλημάτων στον τόπο τους, που σχετίζονται κυρίως με την συνύπαρξη τους με ΡΟΜΑ και τον τρόπο διαβίωσης τους. Είναι άξιο λόγου, ότι περίπου μια πενταετία πριν, το ελληνικό κράτος ενέταξε σε προγράμματα στεγαστικής αποκατάστασης τους ΡΟΜΑ χορηγώντας στους δικαιούχους καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά για την ανέγερση σπιτιών σε οικόπεδα εντός του οικισμού Σέλινου, για την ομαλή ένταξη τους και μη διαφοροποίηση τους από τους υπόλοιπους συμπολίτες

Σχετικά Άρθρα