Γενική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εξελίξεις στην εξόρυξη του Χρυσού του Περάματος


Το ΚΚΕ κατά του Χρυσού

Με ανακοίνωση του Υπ Ανάπτυξης δόθηκε «πράσινο» φως στην εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα (στα όρια των Νομών Έβρου και Ροδόπης). Η κυβερνητική απόφαση είναι απόλυτα ενταγμένη στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του. Σήμερα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ανάμεσα της του συγκεκριμένου κοιτάσματος, το εντάσσουν στις γνωστές αποκρατικοποιήσεις των 50 δις Ε, όπως πρότεινε η ΝΔ και απαιτεί η Τρόϊκα.
Μια τέτοια απόφαση είναι ξεπούλημα του δημόσιου ορυκτού πλούτου με στόχο την υψηλή κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται στις εκτιμήσεις του ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν πάντοτε στο μυαλό τους μια τέτοια αντιλαϊκή απόφαση. Σήμερα διαλύονται οι όποιες αυταπάτες ότι οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε όχι, θα τηρήσουν τις υποσχέσεις, σεβόμενοι την καθολική αντίδραση των φορέων των Νομών. Άλλωστε τέτοιες διαβεβαιώσεις έδιναν και επίσημα πριν λίγες μέρες.
Το ΚΚΕ καλεί τους φορείς και το λαό να οργανώσουν άμεσα τις αντιδράσεις τους. Κανένας εφησυχασμός που καλλιεργούν ορισμένοι. Καμιά αυταπάτη.
Μόνο ο ενιαίος μαζικός αγώνας είναι δυνατόν να αποτρέψει το νέο έγκλημα, το ξεπούλημα του χρυσού του Περάματος.
Ο λαός της περιοχής πρέπει να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, το ταξικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα