Γενική

Αστυνομικό δελτίο



Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κατάστημα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή σε κατάστημα, που είχε διαπραχθεί, την 18-12-2010, στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός του.

Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γαλλίας, ο οποίος, μεσημεριανές ώρες της 18-12-2010, μετέβη με άγνωστο δράστη σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Καβάλα και εκμεταλλευόμενος την απασχόληση του ιδιοκτήτη με άλλους πελάτες, αφαίρεσε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αξίας 1.588 Ευρώ.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 26χρονου θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 21-08-2011 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αυστρίας, για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της Κυριακής (21-08-2011), στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στις αποσκευές που κατείχε o 40χρονος, ένα πλαστικό βάζο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 39,8 γραμμαρίων και δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 20,7 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής

Απετράπη η είσοδος σε άλλους πενήντα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στις 21-08-2011 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μυανμάρ, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 25χρονος, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση της περιοχής, διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται. Με την σύλληψη του 25χρονου διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος σε άλλους πενήντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν στο τουρκικό έδαφος.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική λέμβος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σχετικά Άρθρα