Γενική

Χρ. Πούλιος: «ΕΑΠΑΞ: Η κωμωδία συνεχίζεται»



Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ λόγω απουσίας μετόχων

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Σε άλλη μια αναβολή προχώρησε η Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ προχθές με παρόντες μόνο τους κυρίους Κυριακίδη (Πρόεδρο της εταιρείας) και Πούλιο (επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή). Ο κ. Χρίστος Πούλιος δήλωσε στην XanthiNews για κωμωδία που συνεχίζεται και πρόσθεσε: «Ενώ πήγαμε εμείς που δεν είμαστε μέτοχοι ούτε τίποτα στην εταιρεία δεν εμφανίστηκε κανείς από τους μετόχους, ούτε εκπρόσωπος του Δήμου, ούτε της ΔΕΥΑΞ, (μεγαλομέτοχοι) για δεύτερη συνεχόμενη φορά».

Ο κ. Κυριακίδης είπε πως είχε περάσει ο κ. Μπένης και του είπε ότι αν εμφανιστούν οι άλλοι μέτοχοι να του τηλεφωνήσουν. Ο κ. Πούλιος είπε επί αυτού: «Έμεινα μέχρι τις 3 παρά. Εγώ δεν είδα κανέναν κ. Μπένη. Γιατί δεν τον πήρε ένα τηλέφωνο; Μακριά είναι ο Δήμος από το κτήριο της Μαντσίνη;»

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΠΑΞ;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου έθεσε ερώτημα προς τους μετόχους: «Γιατί εξακολουθεί να μην έρχεται ούτε εκπρόσωπος του ΔΠΘ, ούτε του ΕΒΕ; Δεν έχουν τίποτα να πουν; Πάει να κλείσει μια επιχείρηση για την οποία έχουν ακουστεί τόσα. Πάνε να σφουγγαρίσουν 900 τόσες χιλιάδες ευρώ σε έναν ισολογισμό. Συμμετείχαν ανελλιπώς σε όλα τα Δ.Σ. τόσα χρόνια». Την ίδια ερώτηση βέβαια την είχε απευθύνει και μετά την προηγούμενη γενική συνέλευση που αναβλήθηκε και πάλι δεν παρέστησαν και δεν είχε πάρει καμία απάντηση από τους μετόχους.

ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΤΤΑΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΥΓΙΕΣ;

Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ κ. Αλέκος Κυριακίδης πρότεινε αυτό που είχε ειπωθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, δηλαδή να μετατραπεί η εταιρεία σε μονομετοχική και να γίνει εταιρείας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Πούλιος τοποθετήθηκε ως εξής, μιλώντας στην εφημερίδα μας: «Πριν 4 χρόνια προτείναμε να δημιουργηθεί ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας. Θεωρούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που έχουμε τώρα εάν είχε το κάνει ο Δήμος πριν χρόνια θα είχε και ακόμα μια πηγή εσόδων τα οποία τώρα τα εμπολεί. Είναι με το χέρι απλωμένο στην πολιτεία. Θέλει περίσκεψη για να δούμε αν μια αμαρτωλή εταιρεία όπως είναι η ΕΑΠΑΞ που κουβαλάει τόσα και τόσα στην ιστορία μπορεί να αποτελέσει κύτταρο από το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί κάτι υγιές. Αφού υπάρχει τέτοια σκέψη γιατί στα θέματα ημερήσιας διάταξης υπάρχει θέμα εκκαθάρισης και λύσης της εταιρείας; Θα έπρεπε να αφήσουν την ΕΑΠΑΞ και να αλλάξουν το καταστατικό και να την μετατρέψουν σε εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ

Στο ερώτημα μας αν η κατάσταση θα ξεδιαλύνει μέσω της δικαιοσύνης ο κ. Πούλιος επεσήμανε: «Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχω υποβάλλει ούτε κάποιο μέλος της παράταξης μήνυση σε κανέναν. Αντιθέτως έχουμε μηνυθεί για διάφορα. Έγγραφες αναφορές και κοινοποίηση κάποιων πραγμάτων στη δικαιοσύνη έχουμε κάνει. Εμείς δεν υποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη. Όφειλα όμως όταν περιέπεσαν στα χέρια μου ατασθαλίες, αναφορές και φύλλα ελέγχου τα οποία είχαν αποχρώσεις, ενδείξεις ότι ήταν πλαστογραφημένα. Οφείλαμε να τα καταθέσουμε στην Εισαγγελία. Δεν μπορεί να κλείσει αυτή η ιστορία».

Η Δ. ΠΑΤΣΙΔΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ

Εξάλλου υπογράμμισε ότι η κα Πατσίδου παραιτήθηκε γιατί αγανάκτησε και συμπλήρωσε: «Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν στην περασμένη γενική συνέλευση πήγε και έμαθε ότι είχε γίνει και άλλο συμβούλιο (σπανίως την καλούσαν στα συμβούλια και όταν την καλούσαν λες και υπήρχε πέπλο σιωπής εκεί) στο οποίο είχε υποβάλει την παραίτηση του ο κ. Κυριακίδης. Και εγώ ένιωσα έκπληξη! Και δεν έγινε αποδεκτή. Δεν ξέρω από ποιον».

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ 153.000 ΕΥΡΩ

Τέλος για την διαδρομή χρηματικού ποσού σε στέλεχος της εταιρείας που ανέφερε ο κ. Ξυνίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης είπε ο κ. Πούλιος ότι είναι πασίγνωστο: «Πάνε στον ισολογισμό να σφουγγαρίσουν 153.000 ευρώ που γράφουν ως αιτιολογία: «Αμοιβές τέως Διευθύνοντος Συμβούλου»».

Σχετικά Άρθρα