Γενική

Έκκληση για βοήθεια


Δώστε αίμα και το καλοκαίρι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας κάνει έκκληση για μια ακόμη φορά σε όποιον μπορεί ανεξαρτήτως ομάδος αίματος να προσέλθει στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και να δώσει αίμα τις επόμενες δύο εβδομάδες από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8 έως τις 2 το μεσημέρι. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να υποστηριχτεί 34χρονος Ξανθιώτης ο οποίος είναι σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος (συκωτιού) που θα πραγματοποιηθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και θα χρειαστεί 70 φιάλες αίμα παρακαταθήκη! Ένας συνάνθρωπός μας που ταλαιπωρείτε εδώ και 2,5 χρόνια, μια μεγάλη ποσότητα αίματος που όπως καταλαβαίνετε όλοι δε μπορεί να καλυφθεί από συγγενείς και φίλους. Χρειάζεται την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των συμπολιτών μας και των εθελοντών της Ξάνθης. Οι οικείοι του και το Δ.Σ. παρακαλούν όσους μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.
Το καλοκαίρι είναι συνήθως η πιο δύσκολη εποχή για επεμβάσεις και αιμοδοσίες αλλά το ραντεβού με τη «ζωή» παραμένει η πιο άμεση και συνεπής πράξη των εθελοντών μας που δε πρέπει και δε καταλαβαίνουν από καύσωνα, άδειες και οικονομικές κρίσεις και δυσκολίες.
Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι τα συνεχή δελτία εκκλήσεων όσον αφορά τέτοιου είδους περιστατικά έχουν να κάνουν με την απόφαση του Δ.Σ. να κοινοποιεί τα πάντα πλέον στην τοπική κοινωνία, διατηρώντας όμως την ανωνυμία των πασχόντων, και προσπαθώντας να γίνουν όλοι κοινωνοί των δύσκολων καταστάσεων υγείας που περνάνε καθημερινά συμπολίτες μας. Από κει και πέρα ας αποφασίσει ο καθένας μας ως πολίτης πως πρέπει να ενεργήσει…

Σχετικά Άρθρα