Γενική

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Special Olympics στην Αθήνα !



“SPECIAL” ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ !!
Μ. Ψωμακέλης : «Σημαιοφόρος στον αθλητισμό των ΑΜΕΑ το ΕΕΕΕΚ Γενισέας»

Πανηγυρίζει ο Ξανθιώτικος αθλητισμός και μαζί του αθλητές, συνοδοί, προπονητές, γονείς και φίλαθλοι, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι από τις 25/6 έως τις 4/7 στην Αθήνα. Στην χώρα μας βρέθηκαν για την «μεγάλη ανθρώπινη συνάντηση» 500 αθλητές από 185 κράτη και έλαβαν μέρος 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.
Η μεγάλη αθλητική στιγμή για την Ξάνθη ήρθε στο άθλημα του Badminton, όπου ο αθλητής του ΕΕΕΕΚ Γενισέας Κιγιτζί Οζτζάν κατέκτησε το χρυσό στο απλό ανδρών, ενώ στο ίδιο άθλημα και κατηγορία ο Απτουλά Μεχμέτ πήρε το ασημένιο. Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις των Ξανθιωτών ολοκληρώθηκαν στο Badminton, όπου οι δυο παραπάνω αθλητές πήραν το χρυσό στο διπλό ανδρών.
Προπονήτρια και συνοδός ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ΕΕΕΕΚ Γενισέας κ. Σίπκα Χρυσούλα.
Επιτελικός και πολύτιμος ο ρόλος του Μένιου Ψωμακέλη (δ/ντη στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας) ως υπεύθυνου στην όλη προσπάθεια προγραμματισμού, συμμετοχής και αίσιας ολοκλήρωσης της αποστολής.
Φαντασμαγορική και ιδιαίτερα μοναδική χαρακτηρίστηκε η εμπειρία από τη συμμετοχή όλων στην μεγάλη διοργάνωση των ΑΜΕΑ. Η έναρξη της τελετής συνοδεύθηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα και επευφημίες των θεατών, ενώ αμέσως μετά μπήκαν στο Στάδιο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Το “παρών” στο “Καλλιμάρμαρο” έδωσαν μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι κρατών από όλον τον πλανήτη.
Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον αθλητή ιστιοπλοΐας Γιάννη Στρατηγόπουλο, ενώ τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος ερμήνευσε μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη το επίσημο τραγούδι των αγώνων, σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση.
Η επιλογή του αρχαίου θεού ήλιου ως μασκότ των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, είχε σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλους τους αθλητές, και να τους υποδεχτεί στην Αθήνα με μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.
Συγκινητική, ανιδιοτελής και πολύτιμη η συνεισφορά των εθελοντών που πλαισίωσαν ουσιαστικά και βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων.
Τα αθλήματα έλαβαν μέρος στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, όπως στο Ολυμπιακό στάδιο, στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ, κολύμβησης, ποδηλατοδρομίου κά.« Ήταν μια ακόμη πετυχημένη αθλητική αλλά και εκπαιδευτική χρονιά για το ΕΕΕΕΚ Γεινσέας, αλλά και την Ξάνθη γενικότερα. Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να προσφέρουμε στα ΑΜΕΑ ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική καθοδήγηση, σε κάθε τι που μπορούμε να συνεισφέρουμε! » δήλωσε ο Μένιος Ψωμακέλης που προΐσταται όλων των προσπαθειών τα τελευταία 3 χρόνια στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας.«Φέτος κλείνουμε έναν πετυχημένο 3ετή κύκλο εργασιών και προσπαθειών, ανοίγοντας έναν νέο, ελπιδοφόρο και σωστά προγραμματισμένο στο μέλλον. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και νέε ς και μεγαλύτερες επιτυχίες»!!!

Σχετικά Άρθρα