Γενική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού



Από τον σύλλογο φροντιστών Θράκης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Με απόλυτη επιτυχία ο «Σύλλογος Φροντιστών Θράκης» και η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» διοργάνωσαν εκδήλωση την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, στις 11:30, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την «Ημέρα Σταδιοδρομίας»
στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν τις σωστές επιλογές για τις σπουδές τους.
Πάνω 450 μαθητές και γονείς παραβρέθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Η εκδήλωση έχει τη μορφή τρίωρου σεμιναρίου και περιλαμβάναμε τις εξής θεματικές ενότητες: Πώς επιλέγω κατεύθυνση. Πώς επιλέγω ειδικό μάθημα και επιστημονικά πεδία. Πώς επιλέγω σχολή. Αλλαγές και ίδρυση νέων τμημάτων. Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών. Προοπτικές της κάθε σχολής. Τάσεις της αγοράς εργασίας. Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών. Μεταπτυχιακά προγράμματα. Απευθύνονταν σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον προσανατολισμό των μαθητών τους. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας φροντιστών εκπαιδευτικών Ελλάδας κ. Πετρόπουλος ο οποίος δήλωσε στην Xanthi News: «Φέτος για πρώτη φορά το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά είναι πολύ εύκολο κάποιος να το συμπληρώσει. Πάντα πίστευα στο επαγγελματικό προσανατολισμό, είναι συνυφασμένος με την εκπαιδευτική διαδικασία και από όπου και αν προέρχεται αυτή η δράση από τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να γίνει αποδεκτή. Ο σύλλογος φροντιστών Θράκης είχε την καλή πρόθεση να κάνει αυτή την εκδήλωση. Σημασία έχει το αποτέλεσμα τα οποίο θα προκύψει για τους μαθητές. Ο μαθητής για να επιλέξει τι θα κάνει στο μέλλον πρέπει να ξεκινήσει με το κομμάτι της αυτογνωσίας να ξέρει ποιος είναι, ποιες είναι οι δυνατότητες του και πόσο μπορεί να φτάσει τις δυνατότητες του. Ο ρόλος των φροντιστών είναι συμπληρωματικός διακριτός και πηγαίνει παράλληλα με αυτή την λεγόμενη θεσμοθετημένη εκπαίδευση».
Ο Πρόεδρος του συλλόγου φροντιστών Θράκης κ. Ηρακλής Ζωγράφος τόνισε την εφημερίδα μας: « Η αναγκαιότητα ενημέρωσης και επαγγελματισμού είναι πολύ μεγάλη και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την έντονη παρουσία των μαθητών και τον γονέων. Στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία είναι άκρως απαραίτητος ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών και ο Σύλλογος φροντιστών είναι παρόν για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση». Στην ενημέρωση μετείχε και ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα