Γενική

…ταραΣΤΑΥΡΟΥνήματα


Βάλανε πλαφόν
Τη πάτησε συμπολίτης Ξανθιώτης που δεν ήξερε πως δουλεύει το σύστημα των τραπεζών. Πάει λοιπόν να κάνει ανάληψη 50 χιλ. ευρώ, και η τράπεζα ευχαρίστως τον πληροφόρησε ότι υπάρχει «πλαφόν» και δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από ορισμένα χρήματα ημερησίως.
-«Μα δικά μου είναι τα λεφτά, έχω υποχρεώσεις να πληρώσω» είπε ο καταθέτης.
-«Λυπούμεθα, πολιτική της τράπεζας, αν θέτε δώστε λογαριασμό να κάνουμε μεταφορά».
– «Μα θέλω μετρητά. Με τα δικά μου τα λεφτά κάνετε πολιτική;».
-«Με τα δικά σας μάλιστα»!
Και άντε να βρει το δίκιο του ο άνθρωπος.
Τώρα με το μνημόνιο μπορεί να ξεπορτίζει ευκολότερα
Απολαυστικός ο διάλογος μεταξύ άντρα και γυναίκας:
– Πού γύριζες βρε χαμένε τόσες ώρες;
– Στην πλατεία αγάπη μου. Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Είμαι κι εγώ πολύ «αγανακτισμένος».
– Βρε δεν τα αφήνεις αυτά να κάνεις καμιά δουλειά;
– Ααα, όλα κι όλα ρε γυναίκα. Δεν θα με δέσεις εσύ στο άρμα του δικού σου αδιεξόδου. Συναίνεση από μένα τέλος. Άντε να μην σου ζητήσω καμιά επαναδιαπραγμάτευση του «Μνημονίου» με το οποίο με έχεις δεμένο τόσα χρόνια τώρα… (Αν μη τι άλλο, η… φτώχεια παράγει χιούμορ).
Θα ξαναψηφίσουν;
Αυτό ο ΠαΣΟΚ ξέρει να βάζει ωραία διλήμματα και στον λαό και στους βουλευτές του. Έτσι αυτήν την εβδομάδα θα τεθεί ακόμη πιο ωμά στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα:
Ψήφος υπέρ των μέτρων ή πέφτει η κυβέρνηση; Και θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν αυτή τη φορά οι ΠαΣΟΚοι της Ξάνθης. Διότι στις περιφερειακές εκλογές, το δίλημμα έπιασε. Και η ψήφος στους υποψηφίους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα (το είπε άλλωστε ο Στρος Καν) ως ψήφος υπέρ των νέων μέτρων.
Βεβαίως, στη συνέχεια, πολλοί ΠαΣΟΚοι είπαν και εξακολουθούν να λένε (δημόσια) ότι το μετάνιωσαν. Ίσως να έχουν σύντομα την ευκαιρία να το αποδείξουν. (Θα ξαναψηφίσουν;).

Σχετικά Άρθρα