fbpx
Γενική

Σύσκεψη Προέδρων Φορέων Διαχείρισης Α.ΜΑ.Θ. με την επιτροπή Πολιτισμού – Τουρισμού Α.ΜΑ.Θ.

Την Τρίτη 31 Ιουνίου 2011, ύστερα από πρόσκληση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Κ. Παπακοσμά, πραγματοποιήθηκε, στο ΚΠ Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, συνάντηση ενδιαφερομένων φορέων, με σκοπό την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΑΘ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Κ. Παπακοσμάς, οι πρόεδροι όλων των Φορέων Διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών της ΑΜΑΘ (Οροσειρά Ροδόπης, Δαδιάς, Δέλτα Έβρου, Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας κ. κ. Νίκος Αβτζής, Γιώργος Δεμερίδης, Ανδρέας Αθανασιάδης, Μάνος Κουτράκης), τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού- Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΑΘ καθώς και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής, όπως ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδης , ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Απ. Αγκόρτσας και τέλος η Β. Καρακώστα εκπρόσωπος του Δήμου Αβδήρων. Αρχικά έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις δραστηριότητες του κάθε ΦΔ και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση προτάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση του οικοτουριστικού δυναμικού των προστατευόμενων περιοχών της ΑΜΑΘ.
Στη συνέχεια οι πρόεδροι των ΦΔ αλλά και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον οικοτουρισμό στην ΑΜΑΘ. Από τη συνάντηση προέκυψε η ανάγκη συνεχών επαφών αλλά αλληλοενημέρωσης αφού η προστασία, διαχείριση και αειφόρος ανάπτυξης της περιοχής είναι τα ζητούμενα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σχετικά Άρθρα