Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ
Τριάντα δύο άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης καταθέτουν συλλογικά την απόγνωσή τους, συμπυκνώνοντας την αγωνία τους σε μία λέξη “Τολμήστε”. Το σύνθημα αυτό απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, στους ηγέτες και τους βουλευτές, τα κόμματα και τα κομματικά στελέχη.
Η “Διακήρυξη των 32” είναι, προφανώς, μία αρχή. Οι υπογράφοντες το κείμενο καλούν τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσουν ιδιοτέλειες, να εξηγήσουν, επιτέλους, με ειλικρίνεια στους πολίτες το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την εμβέλεια των κινδύνων που απειλούν τη χώρα.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Δηλαδή προσέξτε… Ο κύριος Σιδέρης που είναι Πρόεδρος ενός… ανύπαρκτου στην ουσία Δ.Σ. ΑΟΞ, ενώ δίνουν στην κυρία Μαρινέλλα το γήπεδο όχι μόνο για την συναυλία της, αλλά και να βάλει… καρέκλες εντός του αγωνιστικού χώρου και να το… ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ χιλιάδες θεατές με ιδιαίτερα «αλμυρό» εισιτήριο, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΡΩ από την κυρία Μαρινέλλα και τον κύριο Φασουλή για την… μουσική τους παράσταση!!!
(Σ.Σ. Εκτός αν υπάρχει «ενοίκιο» και δεν το γνωρίζουμε, αλλά αυτό μας είπε και ο κύριος Φανουράκης… Και αυτοί μόνο ξέρουν δηλαδή το «δίδυμο» Παναγιώτης Σιδέρης – Φανουράκης!!!).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Το Υπουργείο Παιδείας θέτει ως στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων μειονοτικών σχολείων, τουλάχιστον 4θεσια με στόχο τα 6θεσια. Σήμερα, τα περισσότερα μειονοτικά δημοτικά σχολεία είναι διθέσια, με μικρό αριθμό μαθητών και αντικειμενικές δυσκολίες για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
«Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες, σε σχέση με τη στελέχωση, προκειμένου να λειτουργήσουν σχολεία που να μπορούν να αποτελέσουν, στο εγγύς μέλλον, σημεία αναφοράς για την αναδιάταξη του τοπικού εκπαιδευτικού χάρτη, τόσο ως σχολεία υποδοχής παιδιών της ευρύτερης περιοχής αλλά και ως μοντέλα – πρότυπα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες», τονίζει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας.

ΕΜΠΡΟΣ

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται τα 2 τελευταία χρόνια η ΔΙΑΜΑΘ Α.Ε. που είναι ο φορέας υλοποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων της περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκειμένου φτάσει σ’ ένα τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των έργων που προβλέπει το Σχέδιο (ΣΜΑ – ΚΔΑΥ, ΜΕΑ, αποκατάσταση ΧΥΤΑ και κλείσιμο ΧΑΔΑ), ώστε να μη κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και τιναχθεί το Σχέδιο στον αέρα καθώς έχουν περάσει 8 χρόνια (2003) που εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του έργου σε προϋπολογισμό 23 εκ. Ευρώ

Σχετικά Άρθρα