Γενική

Μία φορά διόδια ανά κατεύθυνση εντός της Περιφέρειάς μας και καθιέρωση ειδικής εκπτωτικής κάρτας


Πρόταση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ για το θέμα των διοδίων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 30 Μαΐου 2011, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συζητήθηκε και το θέμα των διοδίων μετά από πρωτοβουλία του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη.
Ο συνδυασμός πρότεινε να μην ισχύσουν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τα πολλά διόδια και η εισπρακτική λογική που εισάγουν, αλλά να περιοριστούν τα διόδια καθ’ όλο το μήκος της Εγνατίας οδού εντός της Περιφέρειας μας σε μια καταβολή ανά κατεύθυνση από το Στρυμόνα ως τους Κήπους. Να καθιερωθεί ετήσια εκπτωτική κάρτα διοδίων για κάθε πολίτη- δημότη της Περιφέρειας που είναι ιδιοκτήτης οχήματος.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:
«Οι λόγοι για τους οποίους προτείναμε τα παραπάνω, τα οποία γίνανε δεκτά σχεδόν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι οι εξής: Να μην ακυρωθεί η Εγνατία Οδός ως αναπτυξιακό εργαλείο, στην οποία πολλές ελπίδες επενδύσαμε. Να μην διαρρηχθεί η συνοχή της Περιφέρειας με την καταβολή υπέρμετρων τελών διοδίων στην μετακίνηση των συμπολιτών μας εντός αυτής. Να μην «χτυπηθεί» κι άλλο η ανταγωνιστικότητα της περιοχής με επιβαρύνσεις στη διακίνηση των προϊόντων και στην προσφορά των υπηρεσιών. Λειτουργούμε εποικοδομητικά με ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για το καλό και δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας μας».

Σχετικά Άρθρα