Γενική

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης


Οι παιδικοί σταθμοί συνεχίζουν την λειτουργία τους, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τον Ιούνιο θα γίνονται οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χρηστίδης παραχώρησε συνέντευξη στην XanthiNews για τη διαδικασία.

XanthiNews: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς και ποια η διαδικασία;
Γιάννης Χρηστίδης: Η διαδικασία των εγγραφών και των επανεγγραφών θα διαρκέσει από 1 έως 30 Ιουνίου. Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάνε σε όποιον παιδικό σταθμό επιθυμούν και να πάρουν την έντυπη αίτηση που υπάρχει και γράφει τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Θα τα συμπληρώσουν και θα τα καταθέσουν μέσα στον Ιούνιο για να είναι εμπρόθεσμοι. Πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ιατρικές γνωματεύσεις, εκκαθαριστικά εφορίας.
ΧΝ: Ήταν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί λόγω των απεργιών. Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;
Γ.Χ.: Απεργίες κάνουν για άλλους λόγους. Για την μείωση μισθών, για την αύξηση του ωραρίου τους. Επειδή δούλευαν εξάωρο οι παιδαγωγοί στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τη νομοθεσία. Και τώρα θέλουν να τους το κάνουν οκτάωρο. Αυτά είναι συνδικαλιστικά. Διεκδικούν τα κεκτημένα δικαιώματα. Αυτό δεν έχει σχέση με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Οι επιλογές θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι από μια επιτροπή από το Δ.Σ. Από τον Σεπτέμβριο και μετά ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.
ΧΝ: Έχετε έλλειψη προσωπικού;
Γ.Χ.: Από το 2008 είχαμε κάνει μια αίτηση και ζητούσαμε αρκετό προσωπικό για να καλύψουμε τις ανάγκες του δήμου. Πέσαμε σε μια άσχημη συγκυρία, στην απαγόρευση των νέων προσλήψεων και από το 2008 και μετά δεν μπορέσαμε να κάνουμε προσλήψεις προσωπικού. Δεν μας επιτρέπουν. Στο διάστημα αυτό κάποιοι συνταξιοδοτήθηκαν επειδή τους συνέφερε να φύγουν λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Και λύνουμε το πρόβλημα με ημίμετρα. Με δίμηνες συμβάσεις και έτσι λειτουργούμε. Ως Δ.Σ. κάναμε μια κίνηση να ζητήσουμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου που επιτρέπονται. Είναι εντεκάμηνες. Όσο είναι η εκπαιδευτική περίοδος. Για να αναπληρώσουμε όσους συνταξιοδοτήθηκαν. Περιμένουμε να μας το εγκρίνουν. Υπάρχει ήδη έγκριση θέσεων στο Δήμο και από εκεί και πέρα και εμείς θα επιλέξουμε κάποιες θέσεις για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα παιδιά που είχαμε μέχρι τώρα.

Σχετικά Άρθρα