Γενική

«Άριστη η ποιότητα του νερού στην πεδινή περιοχή»

Εξωτερικά δεν είναι καλές οι υδατοδεξαμενές του πρ. Δήμου Αβδήρων αναφέρει ο κ. Αμαξηλάτης
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Αντίθετο βρήκε τον πρώην Αντιδήμαρχο Αβδήρων (καποδιστριακό) και πρ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης της πεδινής περιοχής κ. Αθανάσιο Αμαξηλάτη η τοποθέτηση του Δημάρχου Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη περί άθλιας κατάστασης των υδατοδεξαμενών του καποδιστριακού δήμου Αβδήρων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την επισήμανση ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθουν σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας αφού παρελήφθησαν από τους προηγούμενους σε πολύ καλή κατάσταση!!! Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί και ειδικό κλιμάκιο εργαζομένων που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, εργασίες σε όλες τις υδατοδεξαμενές.
ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΛΕΣ
Ο κ. Αμαξηλάτης δήλωσε στην XanthiNews σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι είναι άριστη η ποιότητα του νερού της πεδινής περιοχής αλλά υπάρχουν προβλήματα στην εξωτερική εμφάνιση των υδατοδεξαμενών τα οποία είναι δύσκολο να επισκευαστούν, αφού θα πρέπει να μείνουν χωρίς νερό για 10 μέρες: «Αν μίλησε ο Δήμαρχος για την ποιότητα του νερού δεν έχει δίκιο. Για την εξωτερική εμφάνιση ορισμένων δεξαμενών μπορεί να έχουν δίκιο. Για την ποιότητα όμως δεν μπορούν να πούνε τίποτα γιατί από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης της Πεδινής Περιοχής είναι πάρα πολύ καλή. Μετά την Ξάνθη και τα νερά του Παραδείσου είναι τα δικά μας νερά τα πιο καλά.
Εξωτερικά οι δεξαμενές έχουν διαρροές, μαυρισμένες από υγρασία κτλ. και είναι δύσκολο να επισκευαστούν γιατί πρέπει να μείνουν τα χωριά τουλάχιστον 10 μέρες χωρίς νερό. Όπως στο Π. Λάγος έχει διαρροή και δεν μπορεί να επισκευαστεί. Και εξωτερικά είναι μαυρισμένες από την υγρασία.
Η άριστη ποιότητα του νερού πιστοποιείται από χημικούς ελέγχους που έχουμε στα χέρια μας».
ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
Στην ερώτηση μας αν το δίκτυο είναι από αμυαντοσωλήνες ο κ. Αμαξηλάτης απάντησε: «Στην Ν. Κεσσάνη, στη Μάνδρα και στο Μυρωδάτο έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης εδώ και τέσσερα χρόνια. Των Αβδήρων είναι πλαστικό».
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Ενώ γενικότερα για τα προβλήματα ύδρευσης της πεδινής περιοχής σημείωσε: «Υπήρχαν προβλήματα όταν ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος έκανε γεωτρήσεις ο Δήμος του και ήταν το νερό από εκεί».
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ 2009
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε η Νομαρχία Ξάνθης μετά από ειδικούς ελέγχους σε εργαστήρια της Θεσσαλονίκης για το έτος 2009 η εικόνα της ύδρευσης του Καποδιστριακού Δήμου Αβδήρων παρουσιαζόταν πολύ ικανοποιητική αφού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού εκπλήρωναν τους όρους της διάταξης σε ποσοστό περίπου 97 %.
Στον καποδιστριακό Δήμο Βιστωνίδας η εικόνα που παρουσίαζε το 2009 η ύδρευση ήταν αρκετά ικανοποιητική καθώς υπάρχει εκπλήρωση των όρων της διάταξης σε ποσοστό 93 %.
Τα αποτελέσματα για το 2010 θα δημοσιοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο όπως γίνεται συνήθως; Την απάντηση θα την δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης.

Σχετικά Άρθρα