Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Τα χαμόγελα επανήλθαν, τουλάχιστον προσωρινά, στους ακροατές άλλα και το δυναμικό του δημοτικού ραδιοφώνου της Ξάνθης μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να συμπεριλάβει τη διευθέτηση του θέματος της λειτουργίας τους στο «Σχέδιο Νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλες διατάξεις», όπου ορίζει ότι «οι επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού εξακολουθούν να λειτουργούν με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που τις διέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους».
Μέχρι τώρα και μετά την αποκάλυψη του υπέρμετρου αριθμού των δεκάδων εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα των αστικών κέντρων της χώρας είχε ενισχυθεί η άποψη να μη δοθεί άλλη παράταση στην εφαρμογή του νόμου Ρουσόπουλου και να οδηγηθούν σε κλείσιμο όλες οι δημοτικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις από την 1η Ιουλίου. Ο εν λόγω νόμος προβλέπει τη μετατροπή όλων των σχετικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοτικών, σε ανώνυμες εταιρίες, ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόστηκε καθότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις. Πλέον όμως, διαφαίνεται η πρόθεση να τηρηθεί αυτό το σκέλος του νόμου όσον αφορά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα για τα δημοτικά ραδιόφωνα, ώστε να συνεχίσουν μεν να λειτουργούν, αλλά να μην τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

ΑΓΩΝΑΣ
Το φόβο για τραυματισμό των παιδιών τους εκφράζουν στην εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” οι μητέρες των ανήλικων παιδιών τους που παίζουν στην παιδική χαρά που έφτιαξε ο δήμος Ξάνθης στα πλαίσια της ενοποιημένης πλατείας, πίσω από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, τονίζοντας πώς αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το έργο δεν ξέρουν από παιδιά.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Οι κάτοικοι της Ξάνθης και των γύρω χωριών, Ποντιακής και μη καταγωγής, τίμησαν για μια ακόμα φορά την 19η Μαΐου, ημέρα που έχει καθιερωθεί από την Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας 353 000 προγόνων μας στον Πόντο που σφαγιάσθηκαν και εξοντώθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από την λαίλαπα του Τουρκικού Εθνικισμού από το 1914 – 1923.
Η αθρόα προσέλευση των συμπολιτών μας και η συμμετοχή των αρχόντων της πόλης στην επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη μας, στον χώρο του μνημείου Προσφυγικού Ελληνισμού, για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων, αλειτούργητων και άταφων προγόνων μας, αποδίδει μεγάλη τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Η έλλειψη ρευστότητας και η μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών, έχουν οδηγήσει σε δύσκολη θέση τους επαγγελματίες όλης της χώρας, ενώ ίδια είναι η κατάσταση και στην αγορά της πρωτεύουσας του Έβρου. Έξοδα και μειωμένοι τζίροι, φέρνουν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες και έχουν γεμίσει με λουκέτα τους εμπορικούς δρόμους. Ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης παρακολουθεί τις εξελίξεις και καταγράφει τις επιχειρήσεις που κλείνουν. Αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει τις 200, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Στη Ξάνθη τι γίνεται και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός κύριοι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης;

Σχετικά Άρθρα