fbpx
Γενική

Αστυν. Δ/ντης: «Η διαφθορά δεν κοιτάζει στρώματα»


Μεγάλη ήταν η έκπληξη της ομάδας δίωξης ναρκωτικών της Ξάνθης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν συνέλαβαν έναν στρατιωτικό και δύο λιμενικούς για την αγορά ποσότητας τριών (03) κιλών ινδικής κάνναβης (χασίς) έναντι του ποσού των έξι χιλιάδων οκτακοσίων (6800) ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί, στο αλσύλλιο του Πετροχωρίου και μέσα στην πόλη αντίστοιχα. Ο κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης προέβη σε δηλώσεις στην XanthiNews για την υπόθεση.

Δύο λιμενικοί και ένας στρατιωτικός για κατοχή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Με την φράση: «Η διαφθορά δεν κοιτάζει στρώματα» απάντησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης στην ερώτηση μας για την σύλληψη τριών μελών των σωμάτων ασφαλείας για την αγορά τριών κιλών χασίς, έναντι του ποσού των έξι χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ. Η σύλληψη έγινε στις 20 Μαΐου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, ένας (1) 40χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στο Φρουραρχείο Λιτοχώρου Πιερίας και δύο (2) λιμενικοί, ηλικίας 36 και 37 ετών, που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για κατοχή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ανακριτικής διείσδυσης, αστυνομικός της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών εμφανίστηκε ως αγοραστής στο 40χρονο στρατιωτικό.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι δύο (2) λιμενικοί, συνεργοί του στρατιωτικού, οι οποίοι επέβαιναν σε υπηρεσιακό όχημα της Υπηρεσίας τους και συνοδευόταν από σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μετέφεραν την ποσότητα των ναρκωτικών στο σημείο της συναλλαγής, όπου και συνελήφθησαν με συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας στο 40χρονο στρατιωτικό βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ινδική κάνναβη (χασίς) βάρους 1,8 γραμμαρίων, ενώ στην έρευνα που επακολούθησε στο όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ινδική κάνναβη (χασίς) βάρους 329,6 γραμμαρίων.
ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γκοδοσίδης δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα μας: «Πρώτη φορά στην Ξάνθη έγιναν συλλήψεις μελών σωμάτων ασφαλείας. Είπαν ότι πρώτη φορά το έκαναν. Οι λιμενικοί είπαν ότι δεν ήξεραν τι περιείχε η συσκευασία που τους είχε δώσει ο στρατιωτικός. Καθαρό ήταν το ποινικό τους μητρώο.
Οι αστυνομικοί στην αρχή βρέθηκαν σε αμηχανία. Ήταν μεγάλη η έκπληξη. Η σύλληψη του στρατιωτικού έγινε στο αλσύλλιο στο Πετροχώρι και των λιμενικών μέσα στην πόλη. Παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και χθες πήγαν στον Ανακριτή».
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Η σκληρή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη για μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας έδειξε πόσο απροστάτευτος είναι ο πολίτης. Ο κ. Γκοδοσίδης σημείωσε ότι «στην Ξάνθη δεν έχουμε βαριά εγκληματικότητα προς το παρόν. Τώρα με την κρίση είναι πιο δύσκολα τα πράγματα» και υποστήριξε ότι «και οι ίδιοι πολίτες θα πρέπει να αυτοπροστατεύονται. Πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους όταν φεύγουν από το σπίτι. Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια».
Όσον αφορά στην ταυτότητα των δραστών είναι συνήθως από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι ΡΟΜ, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης και έκανε λόγο για ύφεση το τελευταίο δίμηνο: «Κάθε βράδυ αστυνομεύουμε την περιοχή του Δροσερού και του δρόμους που οδηγούν εκεί. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο ελέγχεται με αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση εδώ και ένα δίμηνο».

Σχετικά Άρθρα