Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Ένα ακόμη δημοσίευμα για τον ορυκτό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας, προστέθηκε την Κυριακή, σε όσα είχαν ήδη γίνει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο αφιερώνει το κεντρικό του δισέλιδο κάνοντας λογο για 28 δις ευρώ κρυμμένα στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.
Μπορεί τα συμπεράσματα για τα κεφάλαια που είναι θαμμένα, να είναι υπεραπλουστευμένα, όμως το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί παρότι είναι γνωστό ότι οι τοπικές κοινωνίες στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κάθετα αρνητικές, όμως είναι γεγονός ότι τα σχετικά δημοσιεύματα εντείνονται τον τελευταίο καιρό.
Στην Ξάνθη, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται έρευνα του ΙΓΜΕ, εμφανίζονται κοιτάσματα Γραφίτη στην περιοχή των Θερμών.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Τα «άπλυτα στη φόρα» θα βγάζουν στο Ίντερνετ από τούδε και στο εξής οι βουλευτές, όπως προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών προσώπων θα αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, ακρβώς όπως τα έχουν δηλώσει στο κοινοβούλιο οι βουλευτές, και πλέον θα είναι προσβάσιμα σε όλους. Η τροπολογία αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο, θα βοηθήσει στην διαφάνεια της πολιτικής ζωής, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορεί ο πολίτης να ελέγξει το πόθεν έσχες των βουλευτών και δεν θα δημοσιεύεται μόλις μια φορά στον Τύπο.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε τώρα ώστε να ισχύει στο υπό δημοσίευση πόθεν έσχες, δεν επιτρέπεται η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
H γενική συνέλευση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο την παρουσία δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε οι οποίοι –κατ’ εντολή, προφανώς, της διοίκησης- απομακρύνθηκαν!!! Στο κάλεσμα της διοίκησης δεν ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνεταιρισμοί που είχαν στην κατοχή τους μικρούς αριθμούς μετοχών. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε τη βασική αιτία που δεν μπόρεσαν να «περάσουν» τελικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση της εταιρείας, καθώς και για τα δύο αυτά ζητήματα απαιτείται απαρτία τουλάχιστον 66,6% (2/3 των μετόχων)!!!! (Σ. Σ. Οι περισσότερες Ενώσεις που απουσίαζαν πάντως ήταν «γαλάζιες»…)

ΕΜΠΡΟΣ

Το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δεν παρακάμπτει πλέον την Ξάνθη, όπου ατύχησε να οργανώσει τους υποστηρικτές σου σε πρώτη φάση, αλλά αναμένεται να εδραιώσει την παρουσία του στην πόλη μας με τη δημιουργία της Ομάδας Τοπικής Πρωτοβουλίας, η οποία και επίσημα θα εγκριθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στο μήνα.

Ξεκινά με των team των πολιτικών Παναγιωτάκη, Κυριακίδη, Ακήφογλου
Στα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ξάνθη περιλαμβάνονται ο π. βουλευτής Μπηρόλ Ακήφογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Δημήτρης Παναγιωτάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Κυριακίδης.
Η διαδικασία της πολιτικής ζύμωσης για τη δημιουργία του πυρήνα της Ξάνθης ξεκίνησε πριν από 1-2 μήνες, ωστόσο σε συνάντηση πριν από 10 μέρες με κεντρικό κομματικό στέλεχος σε εστιατόριο της πόλης σηματοδοτήθηκε η σύσταση της τοπικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα