Γενική

Έτοιμη για ιδιωτικοποίηση η καπνοβιομηχανία

Αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΣΕΚΑΠ
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Τελικά αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΣΕΚΑΠ και έτσι πλέον θα επιτραπεί σε ιδιώτη να έχει το δικαίωμα αγοράς της Ξανθιώτικης καπνοβιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να λάβει γενναίες αποφάσεις, να δώσει τις χρηματοδοτήσεις που οφείλει στη ΣΕΚΑΠ και μια σειρά άλλων μέτρων που θα μπορούσαν να την βγάλουν από το αδιέξοδο και να μην μπούνε σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι, αλλά και όλη η οικονομία της περιοχής μας.
Το άλλο βασικό θέμα ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι η ΑΤΕ συμφώνησε εξαρχής με όλα τα θέματα και μάλιστα πρότεινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να συμμετέχει η ίδια!!!
ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕΚΕ
Η ΣΕΚΕ ως μεγαλομέτοχος με επιστολή της δήλωσε ότι αντιτίθεται στη λήψη αποφάσεων και δε χορήγησε τη θετική της ψήφο για κανένα από τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, διότι: «κρίνει ότι τίθεται σε κίνδυνο από τη λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων, η επιβίωση και η υπόσταση της ΣΕΚΑΠ και ουδόλως εξασφαλίζεται το μέλλον αυτής, δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρίας, τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια η συμμετοχή της ΣΕΚΕ στην ΣΕΚΑΠ και απεμπολείται το ύψιστο δικαίωμα της ΣΕΚΕ να παρεμβαίνει αποφασιστικά σε τόσο σημαντικά θέματα, η εξέλιξη των οποίων ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική της θέση».
ΝΟΜΙΚΟ «ΤΕΡΤΙΠΙ»: ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μάλιστα κατατέθηκε ένα αιφνιδιαστικό και αναπάντεχο αίτημα και συγκεκριμένα ζητήθηκε να ληφθεί απόφαση από τους παρόντες 50 συν 1 και όχι από τα 2/3, όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Εκεί ζητήθηκε από τους μετόχους μια μικρή διακοπή για να διευκρινιστεί το νομικό μέρος του αιτήματος. Τελικά ίσχυσε αυτή η πρόταση, ειδάλλως θα έπρεπε να περιμένουν την τακτική γενική συνέλευση σε ενάμισι μήνα. Γεγονός το οποίο θα γίνει, αλλά μέχρι τότε θα επιστρατευτούν νομικοί για να λύσουν το πρόβλημα που προέκυψε.
ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Έξω από την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ με την προστασία security, άφησαν χθες τους δημοσιογράφους κατά το χρονικό διάστημα που λάμβανε χώρα η κρίσιμη για την ιστορία της έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα