Γενική

Πασπαλόπιτα

Τώρα, όλοι φτιάχνουν πίτα!

750 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι
1 ποτήρι σιταρένιο αλεύρι
1 κιλό βρασμένα χόρτα (σπανάκι, τσουκνίδα, φρέσκο κρεμμύδι, πράσο)
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
1 κουτ. σούπας σόδα φαγητού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το καλαμποκίσιο και το σταρένιο αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέτουμε νερό σιγά-σιγά, όσο πάρει, και ζυμώνουμε καλά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει η πίτα μας στο ψήσιμο και απλώνουμε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσαμε. Ραντίζουμε με νεράκι και ελαιόλαδο, βάζουμε μία στρώση από τα χόρτα και ραντίζουμε πάλι με νερό.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά καλαμποκίσιο αλεύρι με σόδα, μπέικιν και αλάτι. Μ’ αυτό το μείγμα πασπαλίζουμε την πίτα μας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νεράκι όπως πριν και βάζουμε πάλι μία στρώση χόρτα.
Ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο και νεράκι, πασπαλίζουμε με το μείγμα του αλευριού και τρίβουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Προσθέτουμε για τελευταία φορά νεράκι και ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 30 περίπου λεπτά.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα