Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Για το 12% της επιδότησης εργασίας στις επιχειρήσεις της Ξάνθης που είναι θεσμοθετημένο με νόμο και όχι Υπουργικές αποφάσεις όπως για την Δράμα και την Καβάλα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Ανδρικόπουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Ανέφερε ότι στην τελευταία επίσκεψη της Υπουργού κ. Κατσέλη προτάθηκε από πλευράς πολιτείας η επιδότηση του 12% που οφείλει η πολιτεία στους επιχειρηματίες της Θράκης (5 εξάμηνα) να συμψηφιστούν με τυχόν οφειλές που έχουν οι επιχειρήσεις στο ΙΚΑ και στο δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι στη Θράκη, αυτή η επιδότηση εργασίας είναι καθορισμένη με νόμο και όχι με Υπουργικές αποφάσεις. Άρα είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τη διατήρηση αυτών των επιχειρήσεων στην περιοχή.

ΕΜΠΡΟΣ
Στη διαβούλευση που ξεκίνησε για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό του δήμου Ξάνθης, κάτοικοι της περιοχής συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο μέσω του «Ε» αγωνιώντας για την τύχη της δικής τους περιοχής, σε μία έκταση που εκτείνεται από το σιδηροδρομικό σταθμό ως το Χονδρεμπόριο και κάποτε αποτελούνταν από καπνοχώραφα. Στα καπνοχώραφα όπως κάποιοι ονομάζουν την περιοχή, οι ιδιοκτήτες εκτάσεων έχουν περιφράξει τα κτήματά τους και αναμένουν κάποιο σχεδιασμό προκειμένου να μπορέσουν να χτίσουν εκεί δημιουργώντας έναν όμορφο οικισμό, έξω από το κέντρο του αστικού ιστού.

ΑΔΕΜΕΥΤΗ
Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων είχαν εχθές οι κύριοι Βρεττάκος Ηλίας (αναπληρωτής πρόεδρος ΑΔΕΔΥ) και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνάκος το πρωί με συνδικαλιστές του Δημοσίου στον χώρο δουλειάς τους. Τους συναντήσαμε στον Δήμο Ξάνθης όπου είχαν συνάντηση με τους εργαζομένους του Δήμου. Συναντήθηκαν και με τους εργαζομένους στις ΔΟΥ Ξάνθης αλλά και με τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (πρώην Νομαρχία). Στις επισκέψεις τους, τους συνόδευε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος κος Ευστρατίου Χαράλαμπος.

ΜΑΧΗΤΗΣ
«Θολό» τοπίο εξακολουθεί και παραμένει η πώληση της ΣΕΚΑΠ (αυτή διαφαίνεται πάντως στις προθέσεις της Τράπεζας καθαρά), αφού ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέκου Κοντού, αντί να τοποθετηθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ και να δώσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, προτίμησε να κάνει το θέμα «μπαλάκι» στη Διοίκηση της ΑΤΕbank που είναι ο μεγαλομέτοχος!!
Από κει και μετά, η Διοίκηση της ΑΤΕbank με τη σειρά της, επιχειρώντας όσο μπορεί να «απαξιώσει» το θέμα, το έκανε… «πάσα» σε ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχός της, χωρίς η ίδια ουσιαστικά να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της!!!

Σχετικά Άρθρα