Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
“Αν πουληθεί η ΣΕΚΑΠ εγώ θα παραιτηθώ” αυτή η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού και Ξανθιώτη Βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη φαίνεται πώς ήταν η αιτία ο πρόεδρος των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Κώστας Γαβριηλίδης να υποβάλλει την παραίτηση του από τα κομματικά όργανα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Κώστα Γαβριηλίδη η αιτία της παραίτησης του είναι ότι το κυβερνών κόμμα κωφεύει στα πολλαπλά προβλήματα στης βιομηχανίας και στην πρόθεση να πουληθεί η ΣΕΚΑΠ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εργαζομένους.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ο Δήμος Ξάνθης στα πλαίσια του Καλλικράτη και όπως ορίζει ο Νόμος, πρότεινε σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις χώρο στο παλιό ΠΙΚΠΑ όπου υπάρχουν ήδη διαμορφωμένα γραφεία και πάρκινγκ, προκειμένου να έχουν κι αυτές τον δικό τους χώρο….
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού με εντολές Πούλιου, ο νέος «υπαρχηγός» του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Βορίδης πήγε με δύο Δροσερίτες, χτύπησε το κουδούνι και με το «έτσι θέλω» πήρε τα κλειδιά της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης, μετέφερε εκεί όλα τα έπιπλα και γραφεία της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» και… «θρονιάστηκαν» μέσα!!!
Το μόνο που έμεινε, είναι να μεταφέρουν και την… ταμπέλα τους από τα πρώην γραφεία στα οποία πλήρωναν ενοίκιο και να έχουν πλέον… φάτσα κέντρο… πρώτο τραπέζι πίστα, στην ουσία… ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ όλη την 3.5ετία μέχρι τις επόμενες εκλογές!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Πρότασή μας είναι και φέτος να ισχύσουν όσα και στο προηγούμενο έτος, κατά το οποίο η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία προς όφελος πρωτίστως των αγροτών.
Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε το μέλλον των Οργανώσεών μας, των υπαλλήλων και των συνεταιρισμένων αγροτών που εκπροσωπούμε προκειμένου κάποιοι να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και τα συμφέροντά τους, τα οποία όμως παρασάγγας απέχουν από τα συμφέροντα των αγροτών.
Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες ότι, κάτω από την ψευδεπίγραφη υπόσχεση της δήθεν δωρεάν σύνταξης της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης επιχειρείται να αποσιωποιηθεί η υπέρμετρη και έξω από κάθε λογική επιβάρυνση υπέρ του ΕΛΓΑ με υπέρογκα ποσά και κάτω από καθεστώς εκφοβισμού καθόσον οι αγρότες υποχρεούνται ουσιαστικά να προπληρώνουν τον ΕΛΓΑ και σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των εισφορών αυτών αφενός αυτές θα βεβαιώνονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αφετέρου θα τίθεται εν κινδύνω η καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.

ΕΜΠΡΟΣ
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους 116.000 υποψηφίου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 12 Μαΐου. Η ανακοίνωση της πρόωρης έναρξης των εξετάσεων έθεσε στο μάξιμουμ τις «μηχανές» των τελειόφοιτων, προκειμένου να ολοκληρώσουν αποτελεσματικά την προετοιμασία τους. Για τους ίδιους τους μαθητές, ο «αγώνας» έχει ήδη αρχίσει αφού βρίσκονται στον «πυρετό» των τελευταίων επαναλήψεων, με μεγάλη μερίδα αυτών να έχουν ήδη προνοήσει ώστε να αξιοποιήσουν τις επιτρεπόμενες απουσίες τους την εβδομάδα που έρχεται για να μείνουν απερίσπαστοι από το διάβασμα.

Σχετικά Άρθρα