fbpx
Γενική

Η πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει τους Έλληνες να ζητάνε να σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου σε συνέντευξη του στην XanthiNews τόνισε: «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός και με την υπόσχεση ότι λεφτά υπάρχουν και θα στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις τράπεζες και όλους αυτούς που έχουν χρήματα και τα βγάζουν στο εξωτερικό. Αλλά παίρνει μέτρα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους». Επίσης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το δημόσιο όπως το 40 ωρο, την απογευματινή εργασία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Αλλαγές στο δημόσιο ανακοίνωσε ο Υπ. Εσωτερικών- Δηλώσεις Προέδρου ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

«Δεν έχουν μειώσει μισθούς βουλευτές και σύμβουλοι τους»

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει το ίδιο παιχνίδι και να χρησιμοποιεί το δοκιμασμένο τέχνασμα, ανακοινώνοντας μέτρα και έπειτα τα θέτει στη διαβούλευση. Έτσι έπραξε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Μίλησε για εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών για ζητήματα που αποτελούν καταστρατήγηση δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων που τα κέρδισαν με αγώνες. Πλέον όμως δεν μπορούν ούτε να απεργήσουν, αφού ορισμένοι σκέφτονται και τα 20 ευρώ. Ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό εργαζομένων που δεν έχει εμπιστοσύνη στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου έδωσε την εξήγηση: «γιατί όπως μας έχουν δείξει οι συνδικαλιστές όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να χρησιμοποιούν τις θέσεις τους γιατί όταν θα γίνει εξουσία το κόμμα τους να ανταλλάξουν την θέση τους με κάποια θέση εξουσίας. Εμείς πιστεύουμε στο κίνημα των εργαζομένων που πρέπει να το στηρίξουν οι ίδιοι». Ο κ. Ευστρατίου απάντησε στις ανατρεπτικές αλλαγές που θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι:
ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
«Εμείς συμφωνούμε στο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα ορθολογικότερο μισθολόγιο, αρκεί να το δούνε όπως πρέπει. Να μην υπάρχουν δηλαδή πάλι εξαιρέσεις ανάμεσα σε δημοσίους υπαλλήλους.
Πρέπει να μειώσουν τους μισθούς των βουλευτών και των συμβούλων τους και μετά να ξεκινήσουν να κάνουν ενιαίο μισθολόγιο για τις περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων. Μιλάνε για περικοπές του ελληνικού λαού αλλά κανένας Έλληνας βουλευτής δεν έχει εισηγηθεί στην βουλή δικές τους περικοπές. Να κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα».
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΠ;
«Για το 40ωρο αν πιστεύουν ότι με τη μισή ώρα εργασίας που θα αυξήσουν στο δημόσιο, θα υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα ας το κάνουν, τους στηρίζουμε σ αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με την αύξηση των ωρών αλλά πρέπει να πάρουν κάποια άλλα μέτρα. Όπως να θεσμοθετήσουν όργανα, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις των πολιτών σε γρηγορότερο τρόπο. Να ξεκινήσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που τόσο καιρό την ακούμε και να δουλέψει το δημόσιο όπως πρέπει. Να έχουν μεταξύ τους επικοινωνία οι υπηρεσίες και να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης κάνοντας δρομολόγια. Ακούμε εδώ και ενάμισι χρόνο την ηλεκτρονική υπογραφή».
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ- ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
«60.000 λιγότεροι συμβασιούχοι. Έτσι αυξάνεται περισσότερο η ανεργία και μειώνονται τα κρατικά έσοδα και της αγοράς, γιατί θα υπάρχουν πολλοί άνεργοι. Η κυβέρνηση δηλαδή μειώνει την ανάπτυξη».
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ιδρύσει τα ΚΕΠ. Θα τα καταργήσουν; Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι τα ΚΕΠ λειτουργούν για να εξυπηρετείται ο πολίτης το απόγευμα. Να στελεχωθούν τα ΚΕΠ είτε με μετατάξεις είτε με νέες προσλήψεις.
Είμαστε τόσο πλεονάζοντες για να πηγαίνουμε και απογευματινή εργασία; Από την στιγμή που λένε ότι θα συνταξιοδοτηθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος της τετραετίας. Ή έχουν στο μυαλό τους να κάνουν προσλήψεις και δεν μας το λένε».
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ
«Στις Νομαρχίες, Δήμους, Υπουργεία, Στρατό, Αστυνομία οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Για ποιον λόγο λένε για ρουσφετολογικές προσλήψεις; Μιλάνε για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή τις ΔΕΚΟ που τις ρουσφετολογικές προσλήψεις έκαναν οι πολιτικοί που τις κατηγορούν. Δεν τις έκαναν οι υπάλληλοι. Οι πολιτικοί κατηγορούν το σύστημα που έκαναν γιατί καταλαβαίνουν ότι αυτό το σύστημα που έκαναν προκάλεσε ζημιά στην Ελλάδα.
Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊστάμενων αποτελείται από 4 μέλη του ΑΣΕΠ και ένα μέλος του Συνηγόρου του Πολίτη. Χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος εργαζομένων; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε κυβερνήσεις απόλυτα δικτατορικές».

Σχετικά Άρθρα