Γενική

Το να ζει κανείς χωρίς ελπίδα, είναι σαν να μην ζει


Ας πάρουμε την τύχη στα χέρια μας

Γράφει ο
Μενέλαος Καρυωτάκης

Είναι μια αλήθεια, αλλά τι είναι ψέμα και τι είναι αλήθεια, έχει γράψει πρόσφατα η πολύ καλή δημοσιογράφος Νάντια Νάκου, στη γνωστή καθημερινή δημοσιογραφική της στήλη της εφημερίδας Xanthinews.
Αλήθεια είναι ότι: οι αστοχίες μας και το έλλειμμα στην οικονομική μας πολιτική, με τις παλινωδίες των αποκρατικοποιήσεων, επιβαρύνουν την αξιοπιστία μας σαν κράτος, με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι εταίροι να μας αμφισβητούν. Αυτό κατά την γνώμη μας, να το δούμε στην πράξη, όταν οι εταίροι μας στην σύνοδο κορυφής του προσεχούς Ιουνίου, αποφάσισαν την στήριξη της ελληνικής οικονομίας με την επιμήκυνση του χρέους και την μείωση επιτοκίου δανεισμού και αν στην έκθεση αξιολόγησης την οικονομίας μας δείχνουν την περικοπή του χρέους.
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην Λευκωσία σε συνέδριο του ομίλου κοινοτικής πολιτικής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της Κύπρου, είπε ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι το χρέος ούτε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, αλλά η συνεχιζόμενη για τρίτο χρόνο ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ.
Γνωστό των εν Ελλάδι παροικούντων είναι ότι: ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, που πρέπει να εξοφλήσουμε, το οποίο προήλθε, από το ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αντιμετωπίζουμε επίσης και τα τρέχοντα ελλείμματα των προϋπολογισμών σε δίψηφα ποσοστά.
Τι φταίει; Η υστέρηση των κρατικών εσόδων, λόγω φοροδιαφυγής και διαπλοκής, η σπατάλη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Διότι, οι ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ξεπουλούν το πλήθος των οργανισμών που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ όπως μας ΟΙΚΤΙΡΟΥΝ, για τις ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ, διότι οι επιδοτήσεις επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το Δημόσιο χρέος.
Το Δημόσιο επίσης επιβαρύνεται με ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, που διοχετεύονται για «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ» σε «ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ» και διεθνείς οργανισμούς, με αμοιβές που δίνονται σε «ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» που διαχειρίζονται συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Αν θυμηθούμε την μεγάλη και ιστορική σύμβαση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος όταν το 1993 η τότε κυβέρνηση προέβλεπε ότι: Η ανάδοχος κοινοπραξία HOCHTIEF με δικό της κεφάλαιο 180 εκατ. ECU θα είχε το 60% των μετοχών της εταιρείας και το Ελληνικό Δημόσιο μόνο το 40% και μίσθωση για 50 χρόνια, ενώ η άλλη κυβέρνηση 1995 κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων, ΚΑΤΑΦΕΡΕ 55% ποσοστό για το Δημόσιο και διάρκεια της σύμπραξης 30 μόνο χρόνια και με το ίδιο ποσόν συμμετοχής της εταιρείας, με κέρδος τότε υπέρ του Δημοσίου 150 εκατ. ευρώ. Αν οι τωρινές ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ έχουν την επιτυχία της αποκρατικοποίησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
Το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα είναι ότι: Με τις υφιστάμενες παραγωγικές δυνατότητες, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ: ΓΕΩΡΓΙΑΣ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ- ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. Δύσκολα θα μπούμε ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, διότι όταν όλα σχεδόν τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ εκών άκων στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΟΠΟΤΕ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
Εκτός αν ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟ 2001. ΩΣΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Σχετικά Άρθρα