Γενική

Από τη Μητρόπολη πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου


Η καθυστέρηση πληρωμών οφείλεται στο ότι δεν έχει καθοριστεί αν υπάγεται στην Περιφέρεια ή στο Δήμου
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, αλλά η καθυστέρηση μισθοδοσίας οφείλεται στο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν υπάγεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ ή στο Δήμο Ξάνθης. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων που είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε στην XanthiNews ότι ο ίδιος πλήρωσε με χρήματα της Μητρόπολης τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα και αναμένεται μέχρι τη Μ. Τετάρτη να τους δώσει και το δώρο.
Όσο για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εικόνα διάλυσης είπε πως τα γράφουν όσοι δεν αγαπούν το Ψυχολογικό Κέντρο.
Αναλυτικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης σημείωσε στην εφημερίδα μας: «Καθυστέρησε η μισθοδοσία τους λόγω του ότι όπως υπάρχει σε όλους τους φορείς, μπερδεύτηκαν τα πράγματα. Ανήκαμε στη Νομαρχία, τώρα ψάχνονται για το αν θα ανήκουμε στο Δήμο Ξάνθης ή στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ακόμη είμαστε στα μέσα Απριλίου και δεν έχει διευκρινιστεί. Κατά συνέπεια λοιπόν δεν έχουν έρθει χρήματα.
Είχαμε πληρώσει τον Ιανουάριο. Εγώ προχθές έβγαλα χρήματα από την Μητρόπολη και τους πλήρωσα ένα μισθό, θα τους δώσω και μέχρι την Μ. Τετάρτη το δώρο για να κάνουν οι άνθρωποι Πάσχα. Και βέβαια τα χρήματα κάποια στιγμή θα έρθουν.
Όποιος δεν αγαπάει το Ψυχολογικό Κέντρο λέει αυτά που λέει».
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Ιδρύθηκε το 1979, με σκοπό τη στήριξη και πρόοδο των ατόμων με νοητική υστέρηση, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην καθημερινή ζωή. Το 1992, μεταφέρθηκε στις σημερινές εγκαταστάσεις του, στη Χρύσα Ξάνθης.
Υπηρεσίες:
• Τμήμα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγή και Άσκησης: Για παιδιά ηλικίας 7-16 ετών με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής και ψυχοσωματικής ωριμότητας και τη συστηματική σχολική εργασία.
• Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Απασχόλησης: Για άτομα με βαριές πολλαπλές αναπηρίες.
• Προκατάρτιση και επαγγελματική κατάρτιση: Για άτομα άνω των 16 ετών, όπου λειτουργούν τα εξής Εργαστήρια: επεξεργασίας ξύλου, κηροπλαστικής, ζαχαροπλαστικής, κεραμικής.
• Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Τμήμα Φυσικοθεραπείας.
• Συμβουλευτικός Σταθμός, Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρο Τεκμηρίωσης και Προώθησης στην Απασχόληση.
• Φιλοξενείο- Οικοτροφείο: Για παιδιά και νέους που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Ξάνθης και άλλους Νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
• Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Κ.Ε.Κ.): Για άτομα με νοητική υστέρηση και δομή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Σχετικά Άρθρα