Γενική

Αστυνομικός Διευθυντής: «Η κοινωνία να δει το θέμα της φτώχειας»

Ληστεία στην ΑΤΕ Αβάτου, απόπειρα ληστείας στο λογιστήριο του Πολυτεχνείου
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ληστεία έγινε για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο στην Αγροτική Τράπεζα του Αβάτου χθες το πρωί στις 8.25. Ο κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης δήλωσε στην XanthiNews: «Πρόκειται για δύο δράστες που είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά. Μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα του Αβάτου και με την απειλή όπλων πήραν από τον ταμία 25.000 ευρώ και διέφυγαν. Διενεργείται έρευνα.
Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται ληστεία στο συγκεκριμένο κατάστημα. Υπάρχει Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου. Είναι επαρκές το προσωπικό. Τώρα είμαστε όλοι και ψάχνουμε».
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΠΘ
Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες μας που επιβεβαιώθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή έγινε απόπειρα ληστείας στο λογιστήριο του Πολυτεχνείου το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Τσουκνάδης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτόφωρο κακούργημα δεν υπάρχει άσυλο. Κληθήκαμε άμεσα από τις Πρυτανικές Αρχές. Αναζητείται ο δράστης. Δεν έκλεψαν χρήματα».
ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές. Κατά τη διάρκεια της προανακρίσεως προέκυψε συμμετοχή στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση επτά (07) ακόμη ημεδαπών ατόμων ηλικίας 34, 43, 46, 37, 26, 28 και 40 ετών, κατοίκων Π. Κατραμίου, Ευλάλου και Βαφέικων Ξάνθης καθώς στις οικίες τους απέκρυπταν σημαντικό αριθμό κλοπιμαίων αντικειμένων. Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.
Οι κλοπές αυτές, διαπράχθηκαν κυρίως από τον Ιούλιο του 2010 έως Φεβρουάριο του 2011, πλην όμως υπήρξαν περιπτώσεις αναγνώρισης και ταύτισης πειστηρίων που είχαν κλαπεί τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 από την περιοχή της Ξάνθης. Οι κλοπές διεπράχθησαν σε οικίες κυρίως εξοχικές της παραλιακής και πεδινής περιοχής της Ξάνθης ή αγροκτήματα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής δήλωσε για την υπόθεση: «Πήγαν στην κύρια ανάκριση και αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν με περιοριστικούς όρους. Δεν μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, εκτός από αυτόν που κρατήθηκε».
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»
Πολύ συχνές είναι οι κλοπές σε αγροκτήματα που έχουν βυθίσει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες. Μπαίνουν μέσα σε καθημερινή βάση, καταστρέφουν, κλέβουν ολόκληρα παράθυρα και ότι μπορεί να υπάρχει για να το πουλήσουν, αφοδεύουν και φεύγουν ως κύριοι.
Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας δεν τους εμποδίζουν, αφού όσοι έχουν συναγερμό τους κόβουν τα καλώδια, όσοι έχουν σκυλιά τους τα χτυπάνε. Τελικά πώς θα προστατευτούν οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία;
Ο Αστυνομικός Διευθυντής ζήτησε από τους φορείς να δουν συνολικά το ζήτημα: «Δεν είναι μόνο η εγκληματικότητα. Υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παράνομες σταθμεύσεις, ηχορύπανση, σκοπούς στα κρατητήρια γιατί έχουμε πολλούς κρατουμένους, στον Άγιο Κωνσταντίνο μας φωνάζει ο κόσμος γιατί έχουμε πλανόδιο εμπόριο και πρέπει να έχουμε συνδρομή της αστυνομίας. Είναι πολλά τα αντικείμενα.
Λέτε για τις αγροικίες. Πρέπει να προσέξουμε τον ιστό της πόλης. Υπάρχουν τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες. Γίνεται μια αξιολόγηση. Και ο καθένας πρέπει να παίρνει μέτρα προφύλαξης, να βάζει συναγερμό, σκυλιά.
Έχουμε το Δροσερό, υπάρχει ανεργία, φτώχεια. Η κοινωνία να δει τα προβλήματα. Να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Όποιος δεν έχει φαγητό τι να κάνει; Δεν μπορεί κάποιοι να πεθάνουν της πείνας. Πρέπει να γίνουν συσσίτια. Κάτι πρέπει να γίνει».
Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι εάν βρεθεί π.χ. αίμα δεν μπορεί να διασταυρωθεί σε εργαστήριο καθώς δεν υπάρχει βάση δεδομένων για κακοποιούς ή υπόπτους. Μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να δώσει εντολή για να γίνει αιμοληψία μόνο στο κακούργημα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις πρέπει να πάει κάποιος οικιοθελώς, που δεν γίνεται ποτέ.
Τελικά οι περιπολίες πολιτών δεν είναι καθόλου κακή ιδέα όπως γίνεται ήδη σε περιοχές της χώρας μας. Η αστυνομία αδυνατεί όπως φαίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού και αυξημένων αρμοδιοτήτων.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν έχει χρήματα ούτε για τα βασικά…

Σχετικά Άρθρα