Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Η Μέση Ανατολή φλέγεται από τις κοινωνικές εξεγέρσεις, η Ευρωπαϊκή οικογένεια με άλλοθι την οικονομική κρίση απειλείται με “εμφύλια” σύρραξη για την επικράτηση του ισχυρότερου και εδώ στην Ελλάδα από αδράνεια και ολιγωρία και γενική κατάρρευση των πάντων ….. Μέσα λοιπόν σε αυτό το υπέροχα αισιόδοξο κλίμα βγήκαν και πάλι οι εργαζόμενοι στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, την αξιοπρέπειά τους στο δικαίωμα της εργασίας ….

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή σχετικά με τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση, κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, αναφέροντας με έμφαση σε αυτήν και τα παρακάτω:
«Επισημαίνω δε ότι στα ίδια κρατητήρια μαζί με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τους βιαστές, τους παράνομους αλλοδαπούς οδηγούνται καθημερινά με την αυτόφωρη διαδικασία δεκάδες ξανθιώτες επαγγελματίες – οικογενειάρχες για ένα απλό πλημμέλημα και για απλές παραβάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τόσο η δική τους όσο και των οικογενειών τους».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ιδιαίτερα σημαντική για τον αγροτικό κόσμο και την περιοχή, είναι η υλοποίηση του προγράμματος για το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στη Κομοτηνή: «Το περιφερειακό συμβούλιο υιοθετεί τη γενική πολιτική που εμείς έχουμε κάνει και προφανώς δεν αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης αυτής της απόφασης. Δηλαδή να κάτσει κάτω να σχεδιάσει πολιτική να την εγκρίνει το ίδιο κι εμείς να βρεθούμε συμπαραστάτες να δώσουμε χρήματα να βρεθούμε δίπλα στους αγρότες και οι ίδιοι να αποφασίσουν και για τα έργα και για ότι άλλο πρόκειται να γίνει στην περιφέρεια» τόνισε χαρακτηριστικά…
-Ας ευχηθούμε ότι κάτι θετικό θα προκύψει από όλα αυτά…

ΘΡΑΚΗ
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται περίπου 220.000 επιχειρήσεις, καθώς έξι στις δέκα από αυτές λειτουργούν ήδη με ζημιές και οι περισσότερες βλέπουν το λουκέτο να έρχεται όλο και πιο κοντά. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μελέτης Εμπορίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, μέχρι στιγμής το «λουκέτο» σε περίπου 65.000 εμπορικές επιχειρήσεις έχει ήδη «κοστίσει» 3 δις. Ευρώ στα δημόσια ταμεία ( έσοδα από φορολόγηση )

Σχετικά Άρθρα