Γενική

Ελληνοαμερικανική οργάνωση έδωσε 10 χιλ. ευρώ για δεντροφύτευση

Προς τιμή του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου

Την πρώτη δεντροφύτευση στο χώρο του 17 ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης με την εποπτεία της Αντιδημαρχείας Πρασίνου προχθές. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια μαθητών, εκπαιδευτικών και οικολογικά ευαίσθητων πολιτών.
«Στην προσπάθειά μας αυτή που ξεκινάμε για το 2011, στοχεύουμε να κάνουμε όλοι μαζί μια πόλη φιλική στον πολίτη , πιο πράσινη και οικολογική για το καλό όλων μας», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Αντιδημαρχείας Πρασίνου.
Ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτσας σημείωσε μιλώντας στην XanthiNews: «Στην προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις πράσινες υποδομές της πόλης ξεκινήσαμε την πρώτη δεντροφύτευση σχολείου με το 17 ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα. Σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο και τον διευθυντή του σχολείου, έγινε δεντροφύτευση του σχολείου και του νηπιαγωγείου, τόσο με δέντρα όπως ο πλάτανος και η φλαμουριά, καρποφόρα όπως η ελιά και αρωματικά θαμνώδη όπως είναι η λεβάντα.
Παρών ήταν και ο κ. Βορίδης κατόπιν πρόσκλησης μου».
Στις 21 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα δασοπονίας θα προχωρήσουν σε δεντροφύτευση στην Καλλιθέα- Εκτενεπόλ σε συνεργασία με ελληνοαμερικανική οργάνωση. Όπως αναφέρει σε επιστολή της συμφωνεί να δώσει χορηγία προς τιμή του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου που καταγόταν από τα Άβδηρα και ο οποίος εργαζόταν και ζούσε στις ΗΠΑ. Δίνει 10.000 δολάρια εκάστων 4.000 δέντρων και σημειώνει: «Καθώς τα δέντρα δίδονται δωρεάν από το αρμόδιο Υπουργείο η δαπάνη της δεντροφύτευσης είναι ελάχιστη και ο Δήμος μπορεί να διαθέσει τα χρήματα της δωρεάς για έργα υποδομής».

Σχετικά Άρθρα