Γενική

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Π. Ταρενίδης στην XanthiNews

Για τις αυξημένες αρμοδιότητες που ανέλαβε στους τομείς: καθαριότητα, αδέσποτα, κοιμητήρια και πολιτική προστασία, μίλησε στην XanthiNews ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης. Τα προβλήματα είναι πολλά και γίνεται πολλή δουλειά που δεν φαίνεται αρκετές φορές, τόνισε ο κ. Ταρενίδης ο οποίος ήταν Αντινομάρχης και γνωρίζει πώς είναι να αναλαμβάνεις ένα πόστο με μεγάλες ευθύνες.

«Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ο Δήμαρχος όταν μου ανέθεσε την καθαριότητα μου είπε: «Ταρενίδη θέλω την πόλη καθαρή» μας είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταρενίδης κληθείς να αναφερθεί στα νέα του καθήκοντα και μίλησε για τα όσα αντιμετωπίζει καθημερινά όσον αφορά στην καθαριότητα: «Κάθε μέρα υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα με την έννοια ότι η αποκομιδή πρέπει να γίνει σωστά, η τοποθέτηση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει σωστά μέσα στους κάδους, τα χαρτόνια πρέπει να είναι διπλωμένα και έξω από τους κάδους. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στον κόσμο. Δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου. Είναι όλων μας. Πρέπει οι κάτοικοι να βοηθάμε ως προς την καθαριότητα. Δεν μπορεί να πατάμε από τον τέταρτο όροφο τα σκουπίδια, ο κάδος να είναι άδειος και να έχει γύρω γύρω σκουπίδια. Έχουμε έναν ρομποτικό κάδο απορριμμάτων στην οδό Ηρώων που ισοδυναμεί με 20 κοινούς κάδους. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε μέσα χώματα, πλακάκια, ή κάρβουνα, όπως έγινε και πήρε φωτιά. Πρέπει να τον προστατεύσουμε όλοι. Σύντομα θα έχουμε και κάτι άλλο».
ΕΙΜΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Στα όρια του Δήμου Ξάνθης είναι πλέον και η ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης, από όπου κατάγεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο οποίος επεσήμανε: «Η Σταυρούπολη είναι μια πανέμορφη περιοχή και προσπαθούμε να την κρατήσουμε καθαρή. Η ευαισθησία μου είναι πολύ μεγάλη γιατί κατάγομαι από τον Δαφνώνα όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πάντα έχουμε καθαρούς και προσβάσιμους τους δρόμους όταν χιονίζει και θέλουμε να κρατάμε ανοιχτό το Δασικό Χωριό και τον Λειβαδίτη».
ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Στην Ξάνθη μπορεί να μην υπάρχει ανακύκλωση με κάδους για ξεχωριστά υλικά, όμως αποσπασματικά γίνεται προσπάθεια για άλλα απορρίμματα. Ο κ. Ταρενίδης μας ενημέρωσε σχετικά: «Κάνουμε προσπάθεια συγκέντρωσης λιπών και λαδιών από τα μαγαζιά. Μαζεύονται περίπου 8- 9 τόνοι καμένα λάδια από επαγγελματίες με ταχυφαγεία. Με την δική μας συμβολή και εταιρείες. Και δεν καταλήγουν στους υπόνομους.
Επίσης τις παλιές οικιακές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που είναι επικίνδυνες προς το περιβάλλον όταν τις πετάνε, τις συγκεντρώνουμε. Μας ειδοποιούν και τις παίρνουμε ή τις φέρνουν στο χώρο που είναι ο χώρος στάθμευσης για τα απορριμματοφόρα απέναντι από το ξενοδοχείο Νατάσσα. Συνεργαζόμαστε με εταιρεία που έχει κοντέινερ».
Για τα ληγμένα φάρμακα που στοιβάζονται στην φαρμακαποθήκη όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης ο κ. Ταρενίδης είπε πως θα γίνει κάτι όπως γίνεται με τις μπαταρίες και πρόσθεσε: «Γίνεται μια συνολική προσπάθεια που αποδίδει σιγά σιγά και πολλές φορές δεν φαίνεται».
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
Το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών είναι σοβαρό και κατά καιρούς έχουμε γράψει πολλά ρεπορτάζ, αλλά και σχόλια. Ο κ. Ταρενίδης είπε πως βρίσκονται εν αναμονή χρηματοδότησης για το κυνοκομείο: «Ο Δήμος έχει βρει και έχει πάρει το μέρος για το κυνοκομείο, έχει κάνει διαμόρφωση του δρόμου πρόσβασης προς τα εκεί, έχει προχωρήσει στις μελέτες, στην άδεια ίδρυσης και τελειώνει όπου να ναι η μελέτη. Από εκεί και πέρα είναι το δεύτερο κομμάτι της εξεύρεσης χρημάτων και η υλοποίηση του. Περιμένουμε τα νέα προγράμματα για να ξεκινήσουμε το κυνοκομείο.
Είμαστε από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδος που έχουμε κυνοκομείο. Κτηνίατροι κάνουν στειρώσεις των αδέσποτων σκύλων. Σύμφωνα με το νόμο τα επαναφέρουμε εκεί που τα βρήκαμε, αφού μείνουν μερικές μέρες στο κυνοκομείο. Περιμένουμε την έγκριση από την Αθήνα για να ξεκινήσουμε τις συμβάσεις με τους κτηνιάτρους. Τα τρία τελευταία χρόνια περίπου 900 σκυλιά έχουν υποστεί την στείρωση.
Επίσης όπου υπάρχει επιθετικό σκυλί το μαζεύουμε, όπως έγινε πρόσφατα στην οδό Σμύρνης».

Σχετικά Άρθρα