Γενική

Μήνυμα ζωής και δύναμης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Μήνυμα ζωής και δύναμης έστειλαν στην προχθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ξάνθης παραΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΗροί με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας, η μητέρα και η αδελφή της Χριστίνας Χριστοδούλου, της 18 χρονης κοπέλας που έχασε την μάχη με τον καρκίνο πριν ενάμισι χρόνο. Εκκωφαντική ήταν και η απουσία της Προέδρου και ιδρύτριας του Συλλόγου Ειρήνης Δαλάτση που έφυγε στις 28 Αυγούστου 2010. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γυναίκες και αυτό προκάλεσε την έκπληξη στους λιγοστούς άντρες που παρέστησαν.

Οι καρκινοπαθείς της Ξάνθης παραΜΕΝΟΥΝ ΖΩΗροί

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Στην Χριστίνα Χριστοδούλου, την 18 χρονη κοπέλα που έδωσε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο και ταξίδεψε στον παράδεισο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας που οργάνωσε προχθές ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ξάνθης παραΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΗροί, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χρίστος Πούλιος, η πολιτευτής κ. Γεωργία Ανδρέου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ξάνθης κ. Δώρα Κερεστετζή, ο Αιματολόγος κ. Ξανθοπουλίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ Γιάννης Παπαχρόνης, η Πρόεδρος του Γηροκομείου Βιβή Στυλιανίδου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Έντονη ήταν η παρουσία των γυναικών κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους λίγους άντρες που παραβρέθηκαν. «Οι γυναίκες είναι πιο ατρόμητες από εμάς», σχολίασε ένας εξ αυτών, κάνοντας την αυτοκριτική του γιατί ενδεχομένως η απουσία των αντρών ίσως και να οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να γνωστοποιούν τον αγώνα που δίνουν. Κάτι που σαφώς δεν ισχύει γιατί όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης «χαρά που μοιράζεται είναι διπλή και λύπη που μοιράζεται είναι μισή».
Άρα μαζί μπορούμε να πολεμάμε ακόμη και τον πιο αδυσώπητο εχθρό του ανθρώπου: τον καρκίνο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένας στους τέσσερις θα νοσήσει. Δηλαδή κάθε σπίτι έχει έναν ασθενή.
Στην Ξάνθη η Ειρήνη Δαλάτση κατάφερε να σπάσει το ταμπού και τις μικροαστικές αντιλήψεις. Η αείμνηστη πρόεδρος ίδρυσε τον Σύλλογο και δίνοντας ένα πολύ εύστοχο όνομα: «παραΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΗροί» άνοιξε την αγκαλιά στους καρκινοπαθείς. Εκεί ψηλά που είναι η αγωνίστρια που μας άφησε όταν η Ξάνθη εόρταζε τον πολιούχο της είναι περήφανη που η προσπάθεια της συνεχίζεται και αποκτά μεγαλύτερη οντότητα στην κοινωνία μας.
ΠΟΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Η κ. Νόπη Ξενοπούλου, νέα Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Ξάνθης παραΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΗροί δήλωσε στην XanthiNews για την εκδήλωση: «Ευχόμαστε σε όλους ευλογημένη χρονιά. Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη Χριστίνα Χριστοδούλου, ένα κορίτσι 18 χρόνων που έφυγε πριν ενάμισι χρόνο από κοντά μας. Ήταν αθλήτρια στους αγώνες και πρωταθλήτρια στη ζωή. Απόψε έχουμε τη μαμά της εδώ για να δώσει ένα μήνυμα ζωής και δύναμης και την αδελφή της που θα τραγουδήσει. Δίνοντας το μήνυμα ότι παρόλο που πονάμε μπροστά κοιτάμε και για την ζωή τραγουδάμε.
Η χρονιά που πέρασε μας άφησε σημάδια στην καρδιά και μια καρέκλα άδεια. Πέρυσι τέτοια μέρα είχαμε την Ειρήνη εδώ. Την αγαπημένη μας Πρόεδρο. Στην Ειρήνη είχαμε αφιερώσει την προηγούμενη εκδήλωση, την θεατρική παράσταση: «Αχ αυτός ο κόμπος», που ανέβηκε στις 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας».
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Πριν μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί στην απρόσμενη περικοπή βασικών εξετάσεων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, μεταξύ αυτών και οι καρκινοπαθείς. Μέχρι στιγμής παραμένει η ίδια απάνθρωπη απόφαση του «ευαισθητοποιημένου» υπουργείου Υγείας. Η Πρόεδρος τόνισε για το θέμα: «Φαίνεται ότι ο κόσμος προσαρμόζεται στο νέο καθεστώς. Τα πράγματα είναι ρευστά. Τίποτα δεν είναι οριστικό. Η Διευθύντρια από το τμήμα έγκρισης των εξετάσεων από τον ΟΠΑΔ μας είπε ότι περιμένουμε να γίνει Προεδρικό Διάταγμα. Με Υπουργική Απόφαση κόπηκαν εξετάσεις. Η αλήθεια είναι ότι γίνονταν καταχρήσεις. Τώρα βλέπετε κι εσείς από παντού γίνονται περικοπές. Δύσκολα τα πράγματα στο χώρο της υγείας και παντού».

Σχετικά Άρθρα