Γενική

Επιστημονική ημερίδα με θέμα Περιβάλλον – Θέσεις και Προβληματισμοί

Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού Ξάνθης

Με εξαιρετική επιτυχία και ενώπιον δεκάδων ακροατών διοργανώθηκε από τον Όμιλο Κοινωνικού Προβληματισμού Ξάνθης η πρωτοποριακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον – Θέσεις και Προβληματισμοί», την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19:30, στην Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών τού Δήμου Ξάνθης, αίθουσα Δημοτικής Πινακοθήκης (Παλιά Πόλη Ξάνθης). Ομιλητές ήταν οι κύριοι Τριαντάφυλλος Δ. Βαΐτσης, Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος, Αριστοκλής Α. Καραμανίδης, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και δρ. Νικόλαος Ανταμπούφης, Μαθηματικός, Δημοτικός Σύμβουλος. Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κύριος Κωνσταντίνος Βαβάτσικος, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, παρακολούθησαν, μεταξύ πολλών Ξανθιωτών, και μαθητές τού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και τού 1ου Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης.
Ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, στην Ξάνθη, από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην ίδια πόλη. Εκούσια κρατημένος μακριά από κάθε είδους αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα και κομματικές τοποθετήσεις, σταθερά αντίθετος σε παντός είδους προκαταλήψεις, μισαλλοδοξίες και δογματισμούς, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού στηρίζει, προβάλλει και ενισχύει έμπρακτα και αποτελεσματικά το δημιουργικό και ωφέλιμο έργο καθενός ελεύθερα σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη της Ξάνθης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νομού, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού, οικολογικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στην πνευματική αναβάθμιση και στην κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη των κατοίκων του νομού Ξάνθης. Με μοναδικό έμβλημα τους τον Άνθρωπο και κρατώντας μόνιμα ανοιχτούς τους πολύτιμους διαύλους της Παιδείας και του Πολιτισμού, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου – όλοι εξαρχής ισότιμοι και όλοι εξίσου σεβαστοί -διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες του διαλόγου και της συνεργασίας, μέσα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης και αμοιβαίας κατανόησης, επιδιώκοντας την επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου για κάθε έναν συνάνθρωπο τους, αναζητώντας τρόπους για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της Ξάνθης, για την ανάδειξη του πολιτισμικού και οικολογικού πλούτου του νομού Ξάνθης, καθώς και για την ουσιαστική και δημιουργική αξιοποίηση του πολυπληθούς εργατικού, αγροτικού, τεχνικού, σπουδαστικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού δυναμικού της περιοχής τους.
Η μέχρι σήμερα πολυσχιδής δραστηριότητα του Ομίλου περιλαμβάνει ένα πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:
Αφιέρωμα στην Ελιά και το Ελαιόλαδο – 24/03/2008
«Τα 5 Ντοκουμέντα της Κουβανικής Επανάστασης» – 17/11/2008
Η Επανάσταση του 1821 και η Σύγχρονη Απήχηση της – 24/03/2009
Οικονομική Κρίση: Αιτίες, Επιπτώσεις, Επιλύσεις – 08/07/2009
Ελληνική Μετανάστευση και Ομογένεια στις Η.Π.Α. – 18/12/2009
Τιμή στα «ΟΧΙ» των Ελλήνων – 24/10/2010

Σχετικά Άρθρα