Γενική

Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη στο κυκλώνα της κρίσης

Οι θέσεις του ΚΚΕ για το κλείσιμο των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το κλείσιμο των Στρατιωτικών νοσοκομείων στην περιοχή μας. Οι δικαιολογίες πολλές αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται για βραχυπρόθεσμους οικονομικούς λόγους. Γιατί μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο καθώς οι θέσεις εργασίας, η οικονομική ωφέλεια των πόλεων και η Εθνική στρατηγική δεν υπολογίζονται τώρα αλλά θα είναι τα αίτια της καταστροφής. Μια καταστροφή που έρχεται σιγά -σιγά και όταν θα έχει ολοκληρωθεί τα πράγματα θα είναι μη ανατρέψιμα. Το ΚΚΕ παίρνοντας θέση ανακοίνωσε :
Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης κλείνουν. Το πρόσχημα είναι ότι οι εγκαταστάσεις τους είναι άθλιες γεγονός όμως που διαψεύδεται από την περίπτωση της Ξάνθης.
Το προσωπικό θα μεταφερθεί στα αντίστοιχα κρατικά Νοσοκομεία, από τα οποία θα παρέχονται πλέον οι υπηρεσίες υγείας στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους. Ένα μέρος του προσωπικού, οι συμβασιούχοι, κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους. Κρίσιμο όμως ζήτημα είναι και το γεγονός ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, απ’ τα ήδη επιβαρυμένα κρατικά νοσοκομεία, θα είναι πιο υποβαθμισμένες. Η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ δηλώνει την πλήρη αντίθεση της σε αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συμφωνούν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το κλείσιμο των δυο νοσοκομείων γίνεται στα πλαίσια της πολιτικής του διαρκούς μνημονίου της ΕΕ και της Τρόϊκας για την περικοπή «δαπανών» του δημοσίου. Θυσιάζουν την υγεία και αφήνουν ανέγγιχτες τις δαπάνες για τα διάφορα εκστρατευτικά σώματα σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν και αλλού, για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων αναγκαία για το ΝΑΤΟ και όχι τις αμυντικές δαπάνες της χώρας μας. Καλούμε το λαό της Περιοχής μας με τους φορείς και τα σωματεία του να αντιδράσει, να πει όχι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της υγείας του. Να απαιτήσει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, που θα παρέχονται δημόσια, δωρεάν καΓ ενιαία για όλους τους εργαζόμενους.
Να διεκδικήσουμε την πλήρωση όλων των νοσοκομείων με προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό
Να παλέψουμε ώστε να μην γίνει καμιά απόλυση.
Να θέσουμε στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων την ανάγκη σύγχρονων εγκαταστάσεων και τεχνολογικού εξοπλισμού για ,όλες τις δομές υγείας και ιδίως για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Να γυρίσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί και φαντάροι στη χώρα μας από Κόσσοβο. Αφγανιστάν και αλλού, που βρίσκονται στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ. Να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε την κατάργηση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δαπανών, που κάνει η χώρα μας

Σχετικά Άρθρα