Γενική

«Στηρίξτε Γ. Παυλίδη και Μ. Στυλιανίδη»

Η πολιτευτής της Ν.Δ. Γ. Ανδρέου κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Ένα ηχηρό μήνυμα για την Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, σύμφωνα με την πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Γεωργία Ανδρέου στηρίζοντας την άποψη της αυτή ως εξής: «Πέρα από τα αρνητικά προγνωστικά των πρώτων εβδομάδων φτάσαμε σε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα που πιστεύω την επόμενη Κυριακή θα μας δικαιώσει. Είναι πολύ μικρή η διαφορά και έτσι θα ενισχυθεί η προσπάθεια και το ενδιαφέρον αυτών που υποτίμησαν ίσως τη δυναμική που είχε ο συνδυασμός του κ. Παυλίδη.
Την δεύτερη Κυριακή οι πολίτες να στηρίξουν την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη που για εμάς τους Ξανθιώτες είναι ο δικός μας άνθρωπος. Και θα έχουμε άλλη μεταχείριση, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας και έχουμε δει εκφρασμένο το ενδιαφέρον του με έργα στην περιοχή μας. Έχουμε κάθε λόγο και συμφέρον οι Ξανθιώτες να στηρίξουμε αυτή την επιλογή».
Στο ότι ο Δήμος Ξάνθης μετά από 20 χρόνια θα αποκτήσει διοίκηση μετά από δύο γύρους εκλογών η κ. Ανδρέου σημείωσε: «Αυτό οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος στην αποχή που παρατηρήθηκε γιατί δεν είδαμε άνοδο των αντιπάλων συνδυασμών. Αντιθέτως είδαμε μια μεγάλη αποχή κυρίως των ψηφοφόρων του κ. Στυλιανίδη. Κακά τα ψέματα ο κόσμος είναι προβληματισμένος. Το φαινόμενο της αποχής δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό. Και ιδιαίτερα σε μια ταραγμένη περιοχή, όπως η δική μας, δεν είναι περίεργο να εμφανίζεται. Χρειάζεται μια καλή προσπάθεια να πείσει ο συνδυασμός του κ. Στυλιανίδη ότι μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τους δημότες και στη δύσκολη συγκυρία που περνούμε αυτή τη χρονική περίοδο, με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας.
Ο κ. Στυλιανίδης είναι ένας δοκιμασμένος Δήμαρχος με πολλά μεγάλα έργα για την περιοχή μας και ήδη προγραμματισμένα που μπορεί να τα προχωρήσει για το καλό του Δήμου και της περιοχής μας. Συντάσσεται με την πολιτική που οδηγεί έξω από το μνημόνιο και σε μια άλλη λύση για την οικονομία. Όχι της συρρίκνωσης των μικρών εισοδημάτων».
Πάντως η ίδια πιστεύει ότι είναι νωρίς για να εφαρμοστεί ο Καλλικράτης για να προσθέσει: «Η σπουδή της κυβέρνησης θα δούμε τι αποτελέσματα θα φέρει».
Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με το αν θα εκφραστεί η αποχή αργότερα με διαδηλώσεις επεσήμανε: «Το πώς θα εκφραστεί αργότερα η αποχή δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Εξαρτάται πως θα πάει η οικονομική κατάσταση και πώς θα διαμορφωθεί η πίεση που αισθάνονται σήμερα οι πολίτες. Αν ληφθούν δηλαδή έγκαιρα μέτρα για να τονωθεί αγορά (αναφέρομαι στην οικονομία). Να προχωρήσει το ΕΣΠΑ πιο δυναμικά. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν κάποιες κινητοποιήσεις. Διαφορετικά δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει η έκρηξη αγανάκτησης των πολιτών.
Η μη συμμετοχή δεν είναι ότι καλύτερο για την δημοκρατία. Δεν είναι λύση. Και αφήνουμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς».
Από την πρώτη Κυριακή εξελέγησαν Δήμαρχοι στον Τόπειρο και στα Άβδηρα που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. δεν κατάφερε να κερδίσει και πάλι έδαφος. Η πολιτευτής της Ν.Δ. πιστεύει για το θέμα αυτό: «Ίσως δεν έγιναν οι σωστοί χειρισμοί εγκαίρως. Κάποια διαδικασία άργησε. Αυτά τα πράγματα έχουν το αντίκτυπο τους. Εγώ να συγχαρώ τους ανθρώπους που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. που με αυτές τις δύσκολες συνθήκες έκαναν αυτόν τον υπέροχο αγώνα. Και τους ανθρώπους της Ν.Δ. που στήριξαν αυτούς τους συνδυασμούς. Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε. Αυτά πρέπει να γίνονται ευκαιρία για να εξετάσουμε τα κακώς κείμενα στο νομό μας και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις άμεσα. Πρέπει να γίνει κάτι για να τονώσει την πεποίθηση που ενστερνίζεται ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, ότι πρέπει να κινηθούμε και εδώ τοπικά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να απαλλαγεί από το βραχνά του μνημονίου».
Τέλος, για την άνοδο ποσοστών του ΚΚΕ και την πτώση του ΛΑΟΣ η κ. Ανδρέου είπε: «Το ΚΚΕ έχει μια σταθερή φιλεργατική πολιτική που στην περίοδο αυτή που διανύουμε επιβραβεύεται από τον κόσμο και βέβαια δεν δίνει τις λύσεις εκείνες που χρειάζονται για ανάπτυξη και προκοπή της οικονομίας μας. Συγκεντρώνει βέβαια τις ελπίδες του εργαζόμενου ως προς τη δυναμική στήριξη του.
Ο ΛΑΟΣ δεν έχει πάρει σαφή θέση κατά της πολιτικής του μνημονίου που φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο επιζήμια για τη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα