Γενική

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση βιβλίων

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. Ξάνθης, παρουσιάζει τον συγγραφέα κ. Δημήτρη Σφακιανάκη και το βιβλίο «Μαμά, φτάνει πια η παπαγαλία!»
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους γονείς με παιδιά στο δημοτικό, στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, που θέλουν να έχουν μια πιο εποπτική εικόνα για το διάβασμα και τη μαθησιακή πορεία των παιδιών τους. Είναι το καταστάλαγμα διδακτικής πείρας τριάντα χρόνων και φωτίζει με τρόπο απτό το πρόβλημα της αναποτελεσματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Εύλογα εστιάζει στην αποστήθιση, η οποία δεν παύει μέχρι σήμερα να δυναστεύει -με τη μια ή την άλλη παραλλαγή της- την εκπαίδευση των παιδιών μας. Εισηγήτρια θα είναι η φιλόλογος κα Ελένη Παπαδοπούλου και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. Ξάνθης κ. Ευθύμης Σκούπρας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Την επόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνει ένα ακόμη αφιέρωμα στις Βυζαντινές Σπουδές.
Στα πλαίσια του αφιερώματος θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Ιωάννη Καμινιάτη, Ευστάθιου Θεσσαλονίκη και Ιωάννη Αναγνώστη, «Χρονικά των Αλώσεων της Θεσσαλονίκης»
«Αυτά τα τρία κείμενα έχουν μια καθαρά προσωπική λειτουργία: η γραφή χρησιμεύει στους συγγραφείς στο να εκφράσουν το πένθος τους για τα οδυνηρά γεγονότα των οποίων υπήρξαν θύματα και τους επιτρέπει να επανέλθουν σε όσα βίωσαν για να μετατρέψουν την οδύνη σε καλλιτεχνική έκφραση, σε λογοτεχνία, όπου η πραγματικότητα υποτάσσεται σε προσωπικές επιδιώξεις»
Paolo Odorico
Εισηγητές
Paolo Odorico, Διευθυντής σπουδών στο Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοευρωπαϊκών Σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (EHESS) στο Παρίσι
Βασίλης Κατσαρός, Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα