fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Στο εκλογικό κέντρο της ‘Κοινωνικής Συμμαχίας’ ο δυναμικός παλμός με την αυξημένη παρουσία της νεολαίας αποδείκνυε ότι έχουμε πια μπει στην τελική ευθεία των εκλογών και κάθε περιφερειακή κίνηση επιχειρεί τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Από εκεί ο Άρης Γιαννακίδης μετέφερε μηνύματα νίκης απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφέρειας τονίζοντας ότι αυτό και μόνο αποτελεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα οδηγήσει στη νίκη και την ανατροπή των κατεστημένων και της οπισθοδρόμησης και θα αποτελέσει ένα κοινωνικό αντάμωμα που θα δώσει νέα πνοή στην ακριτική μας Περιφέρεια. «Χρόνια ολόκληρα, γενιές ολόκληρες βιώσαμε την αναλγησία του αθηναϊκού κράτους και τώρα είναι η ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στα χέρια μας, είναι η ώρα της Περιφέρειας και της περιφερειακής ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης δίνοντας έμφαση στη διαβούλευση ως εργαλείο ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού επιχειρησιακού αναπτυξιακού σχεδιασμού και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ΑΜΘ. Με συναισθηματική φόρτιση τέλος, ανάγνωσε επιστολή 16χρονης από το Βόρειο Έβρο με παραλήπτη τον ίδιο, στην οποία διαφαινόταν ξεκάθαρα η απογοήτευση, η απελπισία και η αγωνία των νέων που αναζητούν κίνητρα για να αποφύγουν τη μετανάστευση, στην οποία εξωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και οι επαγγελματικές προοπτικές στην περιφέρειά μας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Οι πιο «βουβές» δημοτικές εκλογές των τελευταίων 50 χρόνων….οι πιο «βουβοί» ψηφοφόροι!
Αυτό έχω να πω προς το παρόν για το κλίμα που επικρατεί στη προεκλογική περίοδο μέχρι και χθες…
Τώρα αν αλλάξει κάτι μέχρι τη Κυριακή, πλην του…ξενυχτιού που θα ρίξουν όλοι οι υποψήφιοι στο Δροσερό, αυτό δεν το ξέρω!
Πάντως έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία των εκλογών και όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαιρέτως σε ποιον δήμο ή σε ποια περιφέρεια κατέρχονται, τρέχουν προσπαθώντας ο καθένας να συγκεντρώσει περισσότερες υποσχέσεις ψήφων, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να μεταφραστούν την ημέρα των εκλογών σε ψήφοι μέσα στην κάλπη! Φτάνοντας βέβαια στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, βλέπουμε οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, ευχόμαστε όμως αυτοί οι τόνοι να παραμείνουν εντός ορίων και να μην ξεφύγουν από αυτά (τα όρια)!

ΑΓΩΝΑΣ
Πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι φράσεις ενός άγνωστου Έλληνα, που άκουσα στην τηλεόραση. Πόση απογοήτευση, πόση πίκρα, πόση σοφία σε δύο κουβέντες, ενός απλού ανθρώπου και όχι ενός γραββατοφόρου φωτισμένου καθηγητή της πολυπραγμοσύνης! Μνημονιόπληκτοι και δουλοπρεπείς, γελοίοι και ξεπεσμένοι, παρακολουθούμε πλέον άβουλοι και άφωνοι, την απόλυτη διαπόμπευση μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, βλέπουμε τη χώρα μας, να γίνεται συνώνυμο της αστειότητας, της αφροσύνης, της απατεωνιάς, της διαφθοράς, της μίζας και της ρεμούλας.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ούτε γραφείο τύπου του Θεολόγου και του Τσέπελη να ήταν ο Χρίστος Πούλιος, θα έβγαζε τέτοια ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Μπένη…
-Άπαιχτος!
Και φυσικά «απορρίπτω» μετά βδελυγμίας τους κακοήθεις που λένε ότι «βαλτός ήταν ο Χρίστος από τους Δημήτρη-Θανάση να βγάλει την υπ’ αριθ. 3 ερώτηση, για να «σπρώξει» ακόμη πιο ψηλά τον Μπένη στη συνείδηση των ψηφοφόρων του…!
Και ω! Τι συγκίνηση όταν διάβασα ότι ο εκ Καρδίτσης υποψήφιος Δήμαρχος του Σωκράτη, αισθάνεται δις Ξανθιώτης!
-Ενώ εμείς οι «άσπλαχνοι» δεν αισθανόμαστε καθόλου…Καρδιτσιώτες!

ΘΡΑΚΗ
Κι αν ο κος Παπανδρέου υλοποιήσει τελικά το εκβιαστικό δίλημμα που έβαλε στον ελληνικό λαό και τον οδήγησε εκ νέου σε εθνικές κάλπες, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό! Είναι ευκαιρία να του κόψει εισιτήριο χωρίς επιστροφή και να πάει από εκεί που ήρθε, παρέα μαζί και με τα υπόλοιπα παιδάκια που συναπαρτίζουν σήμερα την πιο ακατάλληλη ίσως Ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 36 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα