Γενική

Σπύρος Ρουμελιώτης: Ο αγαπημένος τραγουδιστής της Θεσσαλονίκης

Αρχές Σεπτεμβρίου ο Σπύρος Ρουμελιώτης ηχογράφησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Αλήτη εαυτέ μου» σε σύνθεση του Πάνου Νίκου και στίχους του Άκη Βαλογιάννη ενώ συζητά για τον προσεχή χειμώνα την εμφάνισή του σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Αθήνας.
Ο Σπύρος Ρουμελιώτης είχε την τύχη και την τιμή να ερμηνεύσει τραγούδια αξιόλογων και καταξιωμένων δημιουργών, έχει εμφανιστεί σε μερικούς από τους καλύτερους και μεγαλύτερους χώρους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Σπύρος Ρουμελιώτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από πολύ νωρίς εξέφρασε την αγάπη του για το ελληνικό τραγούδι. Σε ηλικία μόλις δεκατεσσάρων ετών δούλευε ήδη σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αποδεικνύοντας ότι ο χώρος του τραγουδιού είναι εκείνος που τον έχει κερδίσει.
Μερικά χρόνια αργότερα παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία» με το τραγούδι του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ελευσίνα» και κριτές τους Γιώργο Κατσαρό, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ροζίτα Σώκου, Σάσα Ντάριο και Γρηγόρη Γρηγορίου και κερδίζει το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία των Αθηνών.
Το 1990 αποφασίζει να κάνει χρήση αυτού του συμβολαίου και κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Θέμα ευθύνης». Αμέσως ξεχώρισαν τα τραγούδια «Το ίδιο λάθος» του Ηλία Φιλίππου και «Απαρατήρητος» των Τάσου Θεοδωρακόπουλου και Άγγελου Καλαβρυτινού.
Τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Με αγάπη». Ακολουθούν οι δίσκοι «Όλα μου τα πήρες», «Ανάσα μου», «Το ξέρω μ αγαπάς», «Κέφι στα γλεντζέδικα» σε ζωντανή ηχογράφηση και πολλοί ακόμη δίσκοι.
Ο Σπύρος Ρουμελιώτης είχε την τύχη και την τιμή να ερμηνεύσει τραγούδια αξιόλογων και καταξιωμένων δημιουργών όπως των Ηλία Φιλίππου, Δημήτρη Ρακιτζή, Πάνου Φαλάρα, Νίκου Βαξεβανέλη, Αργύρη Αράπη, Διονύση Χαλκίδη, Παναγιώτη Πετρίδη, Λεωνίδα Τσαλικίδη και άλλων, πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τους δημιουργούς και τα τραγούδια.
Έχει εμφανιστεί σε μερικούς από τους καλύτερους και μεγαλύτερους χώρους Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπως «Νεράιδα», «Focus», «Αλέξανδρος Παλλάς», «Κύταρο», «Ellize» και άλλους και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Κατερίνα Στανίση, Λευτέρη Πανταζή, Δημήτρη Κοντολάζο, Τζένη Βάνου, Χαρούλα Λαμπράκη, Αγγελική Κονιτοπούλου και άλλους.
XanthiNews: Από το «Να η ευκαιρία» μέχρι σήμερα στο «Χ- Factor» τι έχει αλλάξει όσον αφορά στην «αλίευση» ταλέντων;
Σπύρος Ρουμελιώτης: Δε νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Και τότε υπήρχε μια επιτροπή που άκουγε τους υποψηφίους και ανάλογα με το ταλέντο τους έκρινε και τώρα το ίδιο ισχύει. Τώρα ίσως έχουν περισσότερη προβολή τα παιδιά λόγω των εκπομπών που υπάρχουν κι ασχολούνται μ αυτά.
ΧΝ: Τον προηγούμενο μήνα ηχογράφησες το νέο σου τραγούδι «Αλήτη, εαυτέ μου». Πιστεύεις ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας;
Σ.Ρ.: Πραγματικά ο εαυτός μας είναι αυτός που μας δημιουργεί πολλές φορές τα περισσότερα προβλήματα.
ΧΝ: Είσαι λαϊκός τραγουδιστής κι είσαι ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη. Έχει αλλάξει ο τρόπος που διασκεδάζουν οι γλεντζέδες κάτοικοι της συμπρωτεύουσας;
Σ.Ρ: Οι Θεσσαλονικείς έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο που διασκεδάζουν. Είναι εκδηλωτικοί και γλεντζέδες όπως ήταν παλιά. Παρά την κρίση και την κατήφεια που υπάρχει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αντιστέκεται ακόμη.
ΧΝ: Τα μουσικά σχήματα έχουν τώρα πολλά μεγάλα ονόματα. Είναι δύσκολο να συμμετέχει κάποιο δεύτερο ή, και τρίτο όνομα μαζί τους; Βοηθάνε οι γνωστοί τους άλλους που δεν είναι γνωστοί στο πλατύ κοινό;
Σ.Ρ.: Αυτό είναι καλό, εμένα μου αρέσει. Είναι καλό να συνυπάρχουν μαζί με τα πρώτα, τα δεύτερα και τα τρίτα ονόματα. Οι παλιοί και καταξιωμένοι είναι καλό να βοηθάνε τους δεύτερους και τρίτους, τους νεότερους απ αυτούς. Οι νέοι παίρνουν πολλά από τους παλιούς και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει και το βλέπει ανταγωνιστικά δεν μου αρέσει καθόλου. Υπάρχει χώρος για όλους. Ας δείξει ο καθένας το ταλέντο του και ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει.
ΧΝ: Ποια είναι τα σχέδιά σου για τον φετινό χειμώνα;
Σ.Ρ.: Αυτό τον καιρό είμαι στο studio και ηχογραφώ το νέο μου cd. Ας ολοκληρωθεί με το καλό και τότε θα δω τι θα κάνω.

Σχετικά Άρθρα