Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει και την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Μια Γραμματεία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας, αφού το ζητούμενο είναι η αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης του νομού. Η Θράκη κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης πολλών επενδυτικών σχεδίων, που δυστυχώς όμως όπως έδειξε η συνέχεια δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΕΜΠΡΟΣ
Στην τόνωση της επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος με βάση τις αρμοδιότητες του ως αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρώτη προτεραιότητα θέτει τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που έρχεται να αντικαταστήσει το ΤΕΜΠΜΕ και να παίξει ρόλο «οιονεί τράπεζας» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό στις δηλώσεις τους στην Ξάνθη, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τον προεκλογικό αγώνα του Βασίλη Τσολακίδη και του συνδυασμού του, πληροφόρησε για την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργό κ. Ντόλιο με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να επεξηγηθεί ο τρόπος λειτουργίας του νέου εργαλείου, αφού, όπως εξήγησε ο κ. Ξυνίδης, «θα έχει εκτός από εγγυοδοτικό και χρηματοδοτικό χαρακτήρα, όχι άμεσα εκείνο αλλά σε συνέργια με τις τράπεζες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, ούτως ώστε να διευκολύνουμε τη ρευστότητα και την χρηματοδότηση επιχειρήσεων».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Αλλάζω θέμα και συνεχίζω. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη δεν άλλαξε το «κλίμα» υπέρ του κυρίου Γιαννακίδη και του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Περιφέρεια.
Και ειδικά στο Νομό Ξάνθης, η υποψηφιότητα του κυρίου Φώτη Καραλίδη, έχει ελάχιστη απήχηση ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ…
-Γεγονός που επισημάνθηκε και από τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Ακριβόπουλο στις βολές κατά του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ…

ΜΑΧΗΤΗΣ
Στην ομιλία του, ο κ.Στυλιανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι όχι μόνον θα είναι και πάλι νικητής των εκλογών, αλλά ο συνδυασμός του θα ανεβάσει σημαντικά και τα ποσοστά του.
Δεν παρέλειψε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την αντίπαλη παράταξη του Χρίστου Πούλιου, τονίζοντας ότι με την τακτική που ακολουθούν κουράζονται να προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογικές πιέσεις. «Εμείς ξέρουμε και μας τιμά η Ξάνθη με την ψήφο της», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Το παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου έδωσαν ο Βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ. – Θ. Γιώργος Παυλίδης, οι Δήμαρχοι Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος και Αβδήρων Εύα Τσακίρη κ.α.

ΘΡΑΚΗ
Την πεποίθηση του ότι ο συνδυασμός του οποίου ηγείται, θα είναι ο νικητής των εκλογών, εξέφρασε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για λογικές μεθοδεύσεων από την άλλη πλευρά, με στόχο να παρασυρθεί η ψήφος των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα