Γενική

«Δεν χωριζόμαστε χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Όλοι ενωμένοι»


Στο πλευρό του κ. Βασίλη Τσολακίδη θα είναι ο Δήμαρχος Σελέρου κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και συγκεκριμένα θα είναι υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια Βιστωνίδας. Όπως δήλωσε στην XanthiNews βάζει σαν προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του κόσμου, γι αυτό και δεν κατέβηκε με ανεξάρτητο συνδυασμό. Η μόνη συμφωνία που έγινε ήταν ότι θα λειτουργεί σαν υποκατάστημα το πρώην δημοτικό κατάστημα.

Ο Ι.Μ. Μπιρόλ δεν κατέβηκε με ανεξάρτητο συνδυασμό για να μην μπει σε περιπέτειες

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Βασίλη Τσολακίδη, στην εκλογική περιφέρεια Βιστωνίδας είναι ο Δήμαρχος Σελέρου κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ. Ο ίδιος δήλωσε στην XanthiNews γι αυτή του την απόφαση: «Σκοπός μας ήταν να κατεβάσουμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό. Σαν Δήμαρχος δύο τετραετιών δεν θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες. Είμαστε υπέρ της εξυπηρέτησης του κόσμου. Και αυτό θέλουμε. Να μείνουν εδώ οι εργαζόμενοι, τα μηχανήματα μας και να λειτουργήσει σαν υποκατάστημα το παλιό δημοτικό κατάστημα του Σελέρου. Δεν είναι τα δικά μας συμφέροντα. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα του κόσμου, του τόπου μας. Γι αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Και ο Βασίλης Τσολακίδης είναι έμπειρος πολιτικός. Στο νέο καλλικρατικό δήμο έχουμε ανάγκη από έμπειρα άτομα που πρέπει να προχωρήσουν τον δήμο πιο μπροστά, γιατί μας περιμένουνε από 1/1/2011 δύσκολες μέρες και πολλή δουλειά».
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΕΛΕΡΟ
Για τα ζητήματα που θα προτάξει για το Σέλερο ο κ. Μπιρόλ είπε: «Ήδη πηγαίνουμε στο νέο Δήμο με δημοπρατημένα έργα κόστους 1.5 εκατ. ευρώ. Δημοπρατήσαμε την περασμένη εβδομάδα ένα έργο και την άλλη εβδομάδα θα πράξουμε το ίδιο, ενώ περιμένουμε μια έγκριση από το ΕΣΠΑ. Η προτεραιότητα που θα έχουμε στο Σέλερο είναι η καθαριότητα και ο βιολογικός καθαρισμός».
Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον κ. Τσολακίδη: «Η μόνη συμφωνία ήταν για τον τόπο μας. Να λειτουργήσει σαν υποκατάστημα το πρώην δημοτικό κατάστημα Σελέρου και να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος», έκανε σαφές.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ
Στο Δήμο Ξάνθης κατεβαίνει ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός. Ζητήσαμε σχολιασμό από τον κ. Μπιρόλ. Αρχικά είπε πως είναι δύο διαφορετικοί Δήμοι με την έννοια ότι στο Δήμο Αβδήρων εκλέγονται αυτόματα μειονοτικοί σύμβουλοι και είναι αυτό που τους απασχολεί ιδιαίτερα. Μετά όμως τόνισε ότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και δεν θέλει να κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων: «Καμία σχέση δεν έχει ο Δήμος Σελέρου με τον αστικό Δήμο Ξάνθης. Εμείς έχουμε το αβαντάζ το ότι εκλέγονται αυτομάτως από το Δήμο μας έξι άτομα. Σαν μειονότητα θέλουμε να συμμετάσχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Και από τη Δημοτική Περιφέρεια Βιστωνίδας θα εκλεγούν δύο άτομα και σαν μειονοτικοί θα έχουμε μερίδιο και λόγο στο νέο Δήμο. Θα είμαστε και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου. Από το βουνό μέχρι τη θάλασσα. Δεν χωριζόμαστε σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Είναι κοινά τα προβλήματα μας. Πρέπει να ξέρουμε την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για μένα σημαίνει εξυπηρέτηση του κόσμου», κατέληξε.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην εκλογική Περιφέρεια Βιστωνίδος πέρα από τον κ. Μπιρόλ είναι υποψήφιοι από τη μειονότητα: Κοτζά Οσμάν Ριτβάν, Ρεσήμ Ουζέλ, Σαφέτ- Αράπ Εντέρ.

Σχετικά Άρθρα