Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές μας καλούν να ψηφίσουμε τους καλύτερους τάχα τοπικούς άρχοντες για τη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων και με την οποιαδήποτε επιλογή μας να εγκρίνουμε έμμεσα και το επιβαλλόμενο νέο σύστημα περιφερειακής διοίκησης, τον λεγόμενο Καλλικράτη, με τις όποιες επιπτώσεις του στην άμεση δημοκρατία υπέρ μίας ορθολογικότερης και οικονομικότερης περιφερειακής διοίκησης.
Συγχρόνως, αν και τους ξεφεύγει καμιά φορά, θέλουν να μας αποκρύψουν ότι χρησιμοποιούν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σαν πολιτικό βαρόμετρο υπέρ ή ενάντια στο Μνημόνιο και τις ανάγκες που επέβαλαν την αποδοχή του.
Ένα σύνολο εντολών που επιβάλλονται από τους δανειστές μας σε μία κυβέρνηση που με την υπογραφή του αυτοκαταργείται και αναλαμβάνει το ρόλο διεκπεραιωτή ξένων εντολών που εξασφαλίζουν την επιστροφή των δανεικών.

ΕΜΠΡΟΣ
Μπείτε στον πειρασμό να μας συγκρίνετε», παρότρυνε ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Ξάνθης Χρίστος Πούλιος, από τη Σταυρούπολη, όπου βρέθηκε για να ανακοινώσει την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου του. «Από το νέο, το δυναμικό, το ανατρεπτικό που χαρακτηρίζουν τη σύνθεση του συνδυασμού μας πηγάζει η βεβαιότητα ότι θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή», πρόσθεσε. Με ενθουσιασμό και ενισχυμένο αέρα αισιοδοξίας έγινε δεκτός ο Χρίστος Πούλιος στην ορεινή περιοχή, που αποτελεί το νέο κομμάτι του Καλλικρατικού δήμου Ξάνθης, και όπου για «ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους», όπως είπε, επέλεξε να παρουσιάσει τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους Σταυρούπολης, αλλά και τα υπόλοιπα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού, που δεν είχαν ανακοινωθεί στην προηγούμενη εκδήλωση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ο κ. Πούλιος, προφανώς στο πλαίσιο του πολιτικού και προσωπικού του πανικού, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οφείλει και πρέπει να κινηθεί μέσα σε ένα όριο πολιτικής ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.
Η δήλωσή του, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του στην Σταυρούπολη, περί ¨σκελετών που βγήκαν από την ντουλάπα¨ αν μη τι άλλο προσβάλλει τον ίδιο, την παράταξή του και κυρίως το σύνολο του Ξανθιώτικου Λαού, που επιλέγει να θέσει υποψηφιότητα και να αναδειχθεί μέσα από τις Δημοκρατικές λειτουργίες των εκλογικών διαδικασιών

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης με το που ανακοίνωσε ο Μειονοτικός Συνδυασμός «ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης» τα ονόματα των υποψηφίων του μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου του.
Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες που δεχτήκαμε, χαρακτηρίζονται ως: «Μαϊμού» μόνιμοι ΚΑΤΟΙΚΟΙ Σταυρούπολης οι: 1) ΚΙΡ ΑΛΗ ΧΑΣΑΝ του ΜΟΥΜΙΝ 2) ΟΣΜΑΝ ΟΓΛΟΥ ΜΠΙΝΟΥΡ του ΓΙΑΛΤΣΙΜ υποψήφιοι για το Τοπικό Συμβούλιο Σταυρούπολης από την ΙΣΟΤΗΤΑ!»

ΘΡΑΚΗ
Οι παροδικές νυχτερινές βροχές εξελίχθηκαν σε πραγματική νεροποντή χθες το πρωί, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική υπηρεσία να δεχτεί αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και πλημμύρισαν. Επίσης, σχεδόν ωριαία διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το πρωί σε μικρό τμήμα της πόλης, λόγω βλάβης που προκλήθηκε από την έντονη βροχόπτωση σε υπόγειο υποσταθμό της ΣΕΗ.

Σχετικά Άρθρα