Γενική

Καινοτομία στις εγγραφές μέσω διαδικτύου

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρωτοτυπεί, καθώς με ένα νέο σύστημα Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής θα εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.
Μέσα από την ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι κάνοντας κλικ στο «ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ» θα εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο στο οποίο βρίσκονται η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, οι οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία σε δεύτερο χρόνο πρέπει να καταθέσουν στο τοπικό τμήμα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 1.
Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής αποτελεί καινοτομία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μιας και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η γραφειοκρατία, μειώνεται η χρήση χαρτιού, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος και τέλος ξεκινάει η εποχή της Ηλεκτρονικής Διοίκησης, για πρώτη φορά σε επίπεδο εθελοντικής οργάνωσης. Τα προγράμματα στα οποία μπορεί να συμμετάσχει κανείς και οι Σχολές στις οποίες προσφέρονται τα μαθήματα είναι η ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών) που απευθύνεται σε άτομα από 16 έως 45 ετών, η ΣΧΟΛΗ ΕΦΗΒΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ για έφηβους ηλικίας 12 έως 15 ετών το πρόγραμμα εκπαίδευσης «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ», διάρκειας 20 ωρών για άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «ΕΠΟΠΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ» διάρκειας 30 ωρών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25410.27258 και 6973.495.245, ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο διαδίκτυο.

Σχετικά Άρθρα