Γενική

Λαμπρός ο εορτασμός των 91 ων Ελευθερίων της Ξάνθης

Ο Γ.Γ. του Υπ. Μακεδονίας- Θράκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Με λαμπρότητα γιόρτασε τα 91 α Ελευθέρια της η Ξάνθη με την παρουσία αρχών και πλήθος κόσμου. Το απόγευμα της Κυριακής, έγινε η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Του θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ξάνθης και φιλοξενούμενων Επισκόπων.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Και ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικού από το φιλόλογο- συγγραφέα, κ. Θανάση Μουσόπουλο με θέμα: «Η Αντίσταση της θρακιώτικης Κοινωνίας».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριελάμβανε επίσης: Δεξίωση στο Δημαρχείο Ξάνθης, Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης, κατάθεση στεφάνων από αρχές και φορείς και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Χατζηκωσταντίνου, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Θέλει η αρετή και τόλμη η ελευθερία, λέει ο Έλληνας ποιητής. Για χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες απέδειξαν την ορθότητα αυτού του ρητού».
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης σημείωσε για την απελευθέρωση της πόλης μας: «Θα ήθελα αυτή την λαμπρά και επίσημη μέρα που η πόλη μας γιορτάζει τα Ελευθέρια της να συγχαρώ τα στρατευμένα μας παιδιά, τη μαθητιώσα νεολαία, που παρήλασαν μπροστά μας και να ευχηθώ στον λαό μας πλούσια την ευλογία του Θεού και να μας καταστήσει να είμαστε άξιοι της ελευθερίας που εκείνος μας χάρισε.
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα».
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης επεσήμανε από την πλευρά του: «Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ξανθιώτισσες και στους Ξανθιώτες. Μεγάλη μέρα η σημερινή αφού συμπληρώνονται 91 χρόνια από τότε που οριστικά και αμετάκλητα η Ξάνθη μας ενσωματώθηκε στον εθνικό ελληνικό κορμό. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο των μαχών ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Σχετικά Άρθρα