Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
«Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει και ιδιαίτερα όταν ο κάθε «κόκορας για τη φωλιά του νοιάζεται»! Αυτό συμβαίνει και μέσα στο συνδυασμό «Ισότητα για τον Δήμο Ξάνθης» και γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό γινόμαστε εκούσια ή ακούσια θεατές στο σήριαλ με τίτλο: «Αναζητείται επικεφαλής» που όλο τελειώνει και τελειωμό δεν έχει! Και ίσως αυτό να αποτελεί και ένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, να συντηρείται δηλαδή και να διαιωνίζεται μια κατάσταση λειτουργώντας παράλληλα ως « μοχλό πίεσης» προς τους άλλους συνδυασμούς αυξάνοντας τον δείκτη…διαπραγμάτευσης σε μερικούς καθιστώντας τους περιζήτητους «γαμπρούς»! Άλλος ένας λόγος που παρατηρείται αυτή η παρελκυστικότητα και η δυστοκία είναι η απροθυμία του κ. Μάντατζη που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των καθηκόντων του ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ως βουλευτής της μειονότητας δηλώνοντας από την μια ότι «καλύτερα είναι να γίνει μια διαβούλευση – διαπραγμάτευση μεταξύ των συνδυασμών» και απ’ την άλλη ότι θα «στηρίξω τον συνδυασμό». Γενικότερα στο όλο πλαίσιο λειτουργούν δυο ομάδες ως «δούρειοι ίπποι» των δύο συνδυασμών ενώ «σκιώδης είναι ο ρόλος του κ. Μετέ.

ΑΓΩΝΑΣ
Ιδρύθηκε στην Ξάνθη το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης “Space Internetworking Center” το οποίο χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση με προϋπολογισμό 1.546.072 Ε στο πλαίσιο του 7ου Πλαισίου Στήριξης (FP7-REGPOT-2010-1, Capacities Programme, Coordination and Support Action) και έχει επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Βασίλειο Τσαουσίδη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες μου έχουμε όσον αφορά με τους συνδυασμούς που καταρτίζονται για τις δημοτικές εκλογές, κυρίως στην Ξάνθη, μαθαίνουμε ότι πολλά είναι τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια είτε του Δημάρχου είτε των άλλων συνδυασμών! Σε αντίθεση με τους γνωστούς και «πεπειραμένους» ή κατά άλλους «επαγγελματίες», ακούω από πολύ κόσμο πως είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να στραφεί σε νέα πρόσωπα γυρνώντας την πλάτη στους παλιούς, τους έμπειρους, τους «επαγγελματίες». Μην μας φανεί λοιπόν περίεργο αν δούμε νέα πρόσωπα να καταλαμβάνουν τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και κάποιους άλλους που θεωρούμε «σίγουρους» να παραμένουν εκτός δημοτικού συμβουλίου! Σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό…

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πρόκειται αναμφισβήτητα για τον πιο αδικημένο πολιτικό! Τον Δήμαρχο Βιστωνίδας ΝΙΚΟ ΖΛΑΤΚΟ τον οποίο οι κύριοι της ΝΟΔΕ και της Νέας Δημοκρατίας τον «υποβάθμισαν, τον αδίκησαν» και τον έβαλαν στη… «ζυγαριά», αναγκάζοντας τον να τα βροντήξει και να «παραιτηθεί» από την υποψηφιότητά του!
Ο Νίκος Ζλάτκος λοιπόν απαντάει με έργα! Το μεγαλύτερο έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Βιστωνίδας, εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται άμεσα!!!

ΘΡΑΚΗ
Είναι αλήθεια, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της στη Ν. Βόγδου, η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης, Σούλα Ιακωβίδου, έδωσε ένα διαφορετικό «αέρα» και προφίλ, στο καταρακωμένο γόητρο της κομματικής οργάμωσης. Την έβγαλε από την εσωστρέφεια και άνοιξε τις πόρτες για όλους τους Νεοδημοκράτες, νεότερους και παλιότερους

Σχετικά Άρθρα